Klæbo slått av Ustjugov i VM-prologen

SEEFELD (VG) Johannes Høsflot Klæbo har vunnet alle sprintprologene denne sesongen. I VM-prologen ble han slått av Sergej Ustjugov - som han skal møte i et monsterheat allerede i kvartfinalen.

For i mål var trønderen 91 hundredeler bak comeback-russeren på prologen i Seefeld. Dermed tok Sergej Ustjugov første stikk i sprintkampen, etter at Klæbo har vunnet syv av syv sprintprologer denne sesongen.

– Det er interessant. Når det virkelig gjelder her, er det Ustjugov som er tilbake. Det er nok ikke noen trygg følelse for Klæbo, det, kommenterte NRKs Fredrik Aukland.

Klæbo gikk forbi alle i pressesonen, slik han har for vane å gjøre etter prologer. Like etter valgte Ustjugov, Klæbo og Finn-Hågen Krogh det samme heatet i kvartfinalen, og heat nummer én blir en skikkelig stjernekamp.

Svenskene traff

Calle Halfvarsson imponerte bare dagen etter bråket rundt den mye omtalte NRK-videoen, og tok seg lett videre med fjerde beste tid.

VM-studio: Sjekk siste nytt her!

Og da landsmann Viktor Thorn gikk i mål på ny bestetid, og vant hundredelen foran Ustjugov, virket det å bekrefte at svenskene har truffet med skiene i den østerrikske alpevarmen.

Sindre Bjørnstad Skar imponerte, Krogh slo hans tid igjen - før de begge ble slått av Sergej Ustjugov. Emil Iversen tok seg også komfortabelt videre, og dermed fikk nordmennene full uttelling i prologen i Seefeld.

Skar ble til slutt svakest av de norske på en 13. plass. Han valgte det sterke andreheatet i kvartfinalen, og skal opp mot to kanoner i Halfvarsson og Federico Pellegrino.

Iversen overrasket med å velge plass i det fjerde heatet, som gir ham en ulempe med kortere restitusjon inn mot semifinalen. Til gjengjeld får han antatt letter motstand i kvartfinalen.

les også

NM-vinner Lotta Udnes Weng utslått i prologen: - Det er ræva

Pellegrino-form

En av sesongens store kanoner, Aleksandr Bolsjunov, imponerte imidlertid ikke. Det er klassisk som er hans foretrukne disiplin, og han ble den aller siste som kvalifiserte seg til kvartfinalene i skøytesprinten.

Regjerende verdensmester Federico Pellegrino viste også form med en god prolog - og identisk tid med Klæbo. Etter en stund ble imidlertid Klæbo vurdert til å være hundredelen foran.

For noen finaler vi har i vente.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder