Klæbo knuste Bolsjunov i sesongåpningen: – Han utklasser de andre

RUKA (VG) Johannes Høsflot Klæbo (23) var helt overlegen på sprinten i verdenscupåpningen og knuste den russiske rivalen Aleksandr Bolsjunov (22). Pål Golberg (29) ordnet dobbelt norsk.

Klæbo tok kommandoen umiddelbart i finalen. Etter hvert viste Bolsjunov krefter og tok tilbake føringen, men så rykket nordmannen ifra.

Klæbos taktskifte i den siste bakken var enormt. Ingen av konkurrentene hadde mulighet til å holde følge, og 23-åringen fra Byåsen vant dermed sesongens første sprint.

– Det var en veldig, veldig bra avslutning på dagen. Jeg følte meg veldig bra. Jeg hadde litt «punch». Det skal jeg ta med meg og se tilbake på. Det har lønnet seg å ikke trene så mye den siste uken. Jeg har overskudd, og det er nå det virkelig begynner igjen, sier Klæbo til VG.

les også

Maiken Caspersen Falla overlegen i sesongåpningen: – Jeg skulle eksplodere

Golberg ble nummer to, Richard Jouve ble nummer tre, Bolsjunov ble nummer fire, Emil Iversen tok femteplassen og svenske Oskar Svensson var sjette best.

– Jeg kunne vært mye nærmere om Bolsjunov hadde gått raskere. Men jeg hadde aldri slått ham. Han er raskere en meg og raskere enn resten, sier Emil Iversen, som mener han kunne vært et par sekunder mindre bak dersom han hadde fått fri bane selv mot slutten.

– Ekstremt imponerende

– Det er ekstremt imponerende av Johannes. Jeg er også utrolig glad på Påls vegne etter noen sesonger med mye sykdom. Det er utrolig bra, roser sprinttrener Arild Monsen overfor NRK.

Og det var flere som var meget imponert over den overlegne trønderen.

– Han utklasser de andre, kommenterte NRKs Jann Post.

I forkant av Klæbos maktdemonstrasjon vant Maiken Caspersen Falla (29) damenes sprint foran Sadie Bjornsen (30) og Jonna Sundling (24).

– Fantastisk

For Klæbo var det godt å få svar på at kroppen fungerer så bra i sesongåpningen.

– Det er en fantastisk start på sesongen. Det er utrolig godt å være tilbake igjen her, sier Klæbo.

– Hvordan følte du deg?

– Det kjentes veldig bra. Jeg hadde også gode ski. Kroppen kjentes også bra. Det er et godt tegn, sier 23-åringen til VG i dette intervjuet:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder