STILLER OPP: Vibeke Skofterud poserer kun iført bikini og redningsvest. Foto: Margrethe Myhrer
STILLER OPP: Vibeke Skofterud poserer kun iført bikini og redningsvest. Foto: Margrethe Myhrer

Skistjernene stiller gratis opp for redningsvesten

- Jeg synes bildet ble innmari kult, sier Skofterud

LANGRENN

Kommunikasjonseksperter mener det er et scoop å få Petter Northug (26) og Vibeke Skofterud (32) til å stille opp gratis i en reklamekalender for redningsvester.

Publisert:

Det er drøyt fem måneder til sesongstarten for Vibeke Skofterud og langrennsløperne. Men nå koser hun seg med sol og sommer, trening og samlinger.

- Jeg synes bildet ble innmari kult, sier Skofterud.

Hun er oppvokst i en familie, som brukte hver ledige helg hele sommeren, ute i båten i Hvaler. Hun har alltid brukt redningsvest.

Hadde kjip vest

- Da jeg var yngre hadde jeg en sånn kjip redningsvest med gul krage, mens broren min hadde en skikkelig kul en. Jeg bør være lett å få unger til å bruke redningsvest nå, for det er så mange kule å velge i, sier Skofterud.

Sportsbransjen AS og Redningsselskapet har gått sammen om en holdningskampanje. Mange mennesker mister livet på vannet. De vil at folk skal bruke redningsvest. I tillegg til Northug og Skofterud har de fått med seg Bjørn Dæhlie, Lasse Kjus og Hans Petter Buraas og Lene Mykjåland for å gi ut en sportskalender.

- Ingen får en krone betalt. Alle har stilt opp gratis, sier administrerende direktør i Sportsbransjen, Trond Evald Hansen til VG.

Kommunikasjonseksperter mener det er et scoop å få dem til å stille opp gratis.

- Jeg tror absolutt at det kommer til å bli solgt flere redningsvester når Northug stiller opp. han er den aller største vi har i norsk idrett. Han er et forbilde for unge. At dette er verdifullt er det ingen tvil om, sier kommunikasjonsrådgiver i GimCom, Lasse Gimnes til VG.

Flere hundre tusen

Magne Lerø er redaktør i ukeavisen Ledelse. Han mener det er vanskelig å anslå hva det er verdt at Northug og Skofterud stiller opp for Redningsselskapet i kroner, men er ikke i tvil om at det handler om flere hundre tusen.

- Det er kjempegodt gjort å få Skofterud og Northug til å stille opp gratis. De kommer til å få flere til å kjøpe redningsvester, sier Lerø.

- Hvor vanlig er det at kjendiser stiller opp gratis?

- Det skjer av og til når det er for et godt formål, sier Lerø.

Skofterud mener alle bør lære å svømme, og at det er langt viktigere å kunne svømme enn å gå på ski. Hun er også glad for at hun og broren Tormod alltid har brukt redningsvest, for en gang falt broren ut av båten og rett i vannet.

- Det skjedde ved slusing. Det er litt skummelt, og det er ikke hyggelig. Men han hadde redningsvest på. Han var vel rundt 13 år da, sier Skofterud.

- Hvorfor stiller du opp på dette gratis?

- Dette er noe jeg har tette relasjoner til. Da er det gøy å stille opp. Man får mange tilbud av alle slag, noen er veldig useriøse. Det er viktig for meg å stå inne for det jeg stiller opp for, vi er forbilder.

Her kan du lese mer om