MEDALJEVINNERNE: Martin Johnsrud Sundby (t.v.) og Sergej Ustjugov poserer med medaljene sine etter lørdagens utdeling. Foto: Bjorn S. Delebekk VG

Sundby tror Ustjugov femmilsbløffer

LAHTI (VG) Martin Johnsrud Sundby (32) har to muligheter
igjen i Finland til å ta sitt første individuelle VM-gull. Nå får han trolig hjelp fra uventet hold.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Hjelpen kommer fra Sergej Ustjugovs trener Markus Kramer. Han har bestemt at eleven bare skal gå sprintstafetten søndag (i morgen) og herrestafetten fredag om seks dager i dette mesterskapet.

Ustjugov, Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh fikk lørdag kveld utdelt medaljene fra tremila. Tidligere samme dag, under den internasjonale pressekonferansen etter løpet, meddelte Ustjugov den overraskende nyheten.

– Jeg skal gå teamsprint og stafett, derfor var det så viktig for meg å vinne det individuelle gullet i dag, sier han til VG.

– Hvorfor ikke flere distanser?

– Treneren har rådet meg til å satse på disse fire øvelsene. Han vet best. Jeg stoler fullt og helt på ham, sier Ustjugov om sin tyske trener Markus Kramer.

Les også: Sundby avviser frekt Ustjugov-stikk

Saken fortsetter under videovinduet.

Bløffer?

Dermed skal han ifølge eget utsagn stå over både 15 kilometer og den avsluttende femmilsøvelsen søndag om åtte dager. Men hans argeste rival fra Norge kjøper ikke det helt. Martin Johnsrud Sundby – som falt og knekte staven på tremila og tok sølvet – har disse to mulighetene igjen. 32-åringen tror Ustjugov uansett ikke har sjanse på en 15 kilometer individuell start.

– Men femmil skøyting tror jeg han kommer til å gå likevel, sier Sundby til VG.

– Så du mener han bløffer?

– Jeg tror han har en så god kropp at han ikke lar den mulighet går fra seg, sier Røa-løperen, som hevder han ikke skal bruke noe tid på «gullet som glapp» i dag.

– Jeg skal tenke på hvordan jeg skal ta det gullet i neste konkurranse. Jeg skal bruke det som en «energiboost» til de neste distansene, sier Sundby.

Les også: Ustjugov om dopingutestengte kamerater: Kunne like gjerne vært meg

Saken fortsetter under videovinduet.

Vil hekte av Russland tidlig

Ustjugov er åpenbart mannen så slå i dette mesterskapet. For lørdagens bronsevinner, Finn-Hågen Krogh, vil neste distanse han møter russeren være på stafetten. På tremila var han sjanseløs på gullvinnerens fart i sporet lenge før et oppløp.

- Det kan bli en tøff duell. Jeg skal si ifra til guttene (på laget) at Russland vil jeg ha hektet av så tidlig som mulig.

– Etappen er ti kilometer, hvor stort forsprang må du ha?

– Han er ikke uslåelig. Han er sterk og jeg har respekt, men jeg tror jeg kan slå ham i en avslutning, sier Krogh til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder