Iversen flytter ut av gutterommet – har kjøpt egen bolig

...men følger ikke etter Northug

SOGNEFJELLET (VG) Neste gang Emil Iversen (24) inviterer lokalavisen til hjemme hos-intervju trenger han ikke gjøre det på gutterommet hos mamma og pappa.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For nå har sist sesongs langrennskomet investert i egen leilighet. De økte premiepengene og sponsorinntektene det siste halvåret har sørget for at han har kunnet kjøpe egen bolig hjemme i Meråker.

Video: Northug om Iversen på gutterommet: – Krise

Vil ikke flytte til Trondheim

Sist sesong fikk Iversen mye tyn for Trønder-Avisas dorull-bilde på gutterommet. Nå gleder 24-åringen seg til å få flytte for seg selv.

– Jeg har kjøpt meg tomannsbolig i Meråker. Men den er ikke innflytningsklar før nærmere jul, så jeg blir på hybelen frem til da, sier Iversen til VG.

Les også: Northug og Iversen er Idretts-Norges ny Knoll og Tott

Han velger dermed ikke å flytte til Trondheim, slik blant annet kompisen Petter Northug har gjort. Nordtrønderen føler det er lettere å holde fokus på skikarrieren ved å bli boende i hjemkommunen med 2500 innbyggere.

– Jeg liker å være i Meråker. Det er der jeg har kompisene mine. Jeg trives veldig godt med å trene, og det er tryggere for meg å bo i Meråker. Det er mindre som skjer. Jeg får være mer i ro og fred, forteller Emil Iversen.

Han er «easy» som alltid der han sitter henslengt med capsen bak frem på Sognefjellshytta i postkort-omgivelser under langrennslandslaget tradisjonsrike sommermøte med pressen.

Les også: Senasjonen Iversen: – Jeg var Norges dårligste skiløper

– «Åh, der går Emil Iversen»

Etter gjennombruddssesongen med blant annet tre individuelle verdenscupseire har Iversen merket at tilværelsen ikke er helt som før.

– Det er litt komisk når jeg hører «åh, der går Emil Iversen». Den har gått igjen ganske ofte. Da jeg var på samling på Oslo og satt og spiste is, så kom det en del unger som skulle ta bilde og sånn. Men det er jo bare hyggelig.

Les også: Bjørgen innser at hun ikke kan trene like mye

Etter å ha bodd på rom med Petter Northug store deler av vinteren dro duoen like godt rett på Gran Canaria-ferie etter sesongavslutningen. De trives utvilsomt i hverandres selskap.

– Da var det is og kaker til dessert. Gadd vi ikke å trene, så droppet vi å trene. Det var godt – for det var ganske mye belastning i vinter. Jeg var helt på felgen på slutten i Canada, sier Emil Iversen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LANDSLAGSHÅP: Emil Iversen er tatt ut på det norske langrennslandslaget etter gjennombruddssesongen. Forberedelsene til VM-sesongen er godt i gang og ved Songnefjellshytta er det skiføre til langt ut i juni. Foto: Vidar Ruud NTB scanpix

Nå er han fullverdig medlem av langrennslandslaget, men livredd for ikke å følge opp suksessen fra forrige sesong.

– Jeg har vært flink og sagt ja til mange oppdrag nå på våren og sommeren. Det blir nok litt mindre utover høsten. Nå går det slag i slag fremover. Nå må man komme seg i seng tidlig, komme seg opp om morningen – og ete rett mat.

Les også: Pappa Iversen mener «Feite-Emil»-inntrykket er feil

Rådfører seg med Northug-manager

Noen nye sponsorer har det blitt, men han har bestemt seg for å ligge lavt frem til han føler seg mer etablert i verdenseliten.

– Jeg har bestemt meg for at jeg tar en sesong til der jeg gjør minst mulig på sponsorsiden. Jeg kunne kanskje prøvd å få tak i en eller to til, men jeg prioriterer heller å gå fort på ski. Hvis jeg går veldig fort til vinteren, så kan jeg bli flinkere på det etter hvert. Jeg har hatt én god sesong. Det er kjipt hvis jeg plutselig er ræva igjen til vinteren. Men jeg vil jo ikke tro at det var et blaff, for jeg gikk bra i ganske mange renn. Både trening og konkurranser viser at jeg har blitt mye bedre på ski, sier Emil Iversen.

Foreløpig har han nøyd seg med litt samtaler med Northug-manager Are Sørum Langås om hvordan han skal utnytte sitt kommersielle potensiale.

– Jeg rådfører meg litt med Are. Men det er bare fordi han er kompis og snill. Foreløpig har jeg ikke hatt noe mer bruk for det enn det.

Les også: Se, her er Petter Northug på «landslagssamling»

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder