SVT-journalist: Mistenksom etter norsk dopingreaksjon

Otto Ulseth: - Kan hende jeg tok for mye Møllers tran

GÖTEBORG/OSLO (VG Nett) Den svenske gravejournalisten Hasse Svens mener at den norske reaksjonen på dopingprogrammet gjør ham mer mistenksom.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Han ble møtt av massive protester fra de to norske representantene i torsdagens svenske TV-debatt. Otto Ulseth og Dag Kaas forsvarte de norske ski-interessene i programmet, der temaet var dopingdokumentaren «Blodracet».

Hasse Svens synes reaksjonene svekket den norske troverdigheten.

- Her i Sverige reageres det på den sterke norske reaksjonen. Det gjør at jeg blir mer mistenksom, sier Svens til VG Nett.

- En person som hever røsten har ofte noe å skjule, mener han.

Vil ikke dømmes på stil

Spesielt Otto Ulseth, tidligere pressetalsmann for skiforbundet, gikk hardt til angrep på Hasse Svens under torsdagens debatt.

- Etter denne debatten er jeg enda mer overbevist om at jeg må fortsette å grave i denne saken, sier Svens.

Les også: Smirnov: - Jeg har ikke brukt noe ulovlig

Ulseth hevet stemmen en rekke ganger, og avbrøt motstanderne sine ved flere anledninger. Selv sier han følgende om sin egen innsats:

Se hele debatten på SVT sine sider her (ekstern lenke).

- Jeg fikk veldig klar beskjed om at det var et program der man måtte «ta» ordet. Men det kan godt hende at det ble for mye Møllers tran. I en debatt er det uansett viktig å høre hva folk sier, ikke hvordan de sier det. Jeg tror ikke jeg sa noe jeg ikke står for, sier han til VG Nett.

- Jeg har ikke noe behov for å forsvare meg. Det er på grensen til en uting å karakterisere folk ut fra stil, men jeg setter pris på å bli imøtegått på det jeg sier og mener.

Oppgitt

Ulseth er alt annet enn imponert over Svens' uttalelser om den norske reaksjonen på dokumentaren:

- Da er han ikke bare en dårlig journalist, men en dårlig psykolog også! Hvis han tror det er de største kjeltringene som blir mest sint, så må han se seg litt rundt i verden. Al Capone var også rolig hver gang han ble anklaget for noe!

Les også: Slik angriper dopingdokumentaren norske skistjerner

På nettsamfunnet Twitter reagerte flere på Otto Ulseth under debatten torsdag. SVT ønsket opprinnelig å få Dag Vidar Hanstad fra Norges idrettshøgskole med som deltaker i programmet. Han kunne ikke, men foreslo i stedet Ulseth.

Artikkelen fortsetter under bildet!

MØTTES TIL DEBATT: SVT-journalist Hasse Svens, Dag Kaas og Otto Ulseth møttes til debatt hos SVT i kjølvannet av førstnevntes dopingdokumentar. Foto: Ole Kristian Strøm, VG

Underveis i debatten skrev Hanstad følgende på Twitter:

«Mulig jeg angrer for å anbefale SVT å kontakte Otto Ulseth til kveldens debatt. Viktig budskap, men ble for emosjonell».

Ga bort billige poenger

Hanstad understreker at første del av meldingen var humoristisk ment. Men den tidligere Aftenposten-journalisten innrømmer at han mener Ulseth ble for revet med.

- Otto avbrøt Dag Kaas, som ikke hadde en sjanse til å komme seg inn i debatten igjen. Det ble veldig emosjonelt. Debattformen gjorde at de som var uenige, mot debattantene, fikk noen billige argumenter, sier Hanstad til VG Nett i dag.

Les også: Røste vil gi ut blodverdiene

- Er det synd at fokuset blir på debattformen og ikke på innholdet?

- Ja, det er jo det. Men det er en tid for alt. Sverige kan harselere med at Norge blåser seg opp. Men det viser bare hvor sterke følelser som er i sving. Det er mer enn nok tid til å komme tilbake til denne saken de neste månedene.

- Du tenker på et søksmål?

- Ja, det håper jeg dette ender med.

Hasse Svens forteller at han har fått henvendelser fra flere interessante personer etter at dokumentaren ble vist i «Uppdrag granskning» tidligere denne uken.

- Jeg trodde egentlig at jeg var ferdig med denne saken, men jeg har fått nye opplysninger som gjør at jeg kan komme en bit til på veien, sier Svens.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder