Bård Tufte til gravid Bjørgen: – Vil dere kalle ham Oddvar Brå Bjørgen?

ULLEVAAL (VG) En lattermild Marit Bjørgen (35) måtte svare på spørsmål om alt fra navnevalg til barneoppdragelse da hun ble intervjuet av komiker Bård Tufte Johansen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den gravide langrennsstjernen, som har termin 23. desember, entret scenen under Norges Skiforbunds «kickoff» på Ullevaal stadion onsdag formiddag. Mens en rekke utøvere fra forskjellige grener ble intervjuet sammen på scenen, ble Bjørgen viet både musikkvideohyllest og drøye fire minutter alene foran forsamlingen.

Og i begivenhetenes sentrum: Den ufødte gutten som er ventet å komme til verden rett før jul.

– Tenk om du får et barn som, selv om han vet at det er Holmenkollsøndag, heller vil til Vikingskipet på Hamar og spille dataspill, spurte Tufte Johansen – til spontan latter fra salen.

– Det har jeg ikke tenkt over, men da får vi kjøre han opp til Hamar, da. Jeg har jo ikke noe annet valg, repliserte Bjørgen og gliste godt.

Les også: Gulljentene tok med kjærestene på ekstra treningsopphold

Langrennsdronningen avslørte at hun hadde trent tidligere på dagen. Fem ganger syv minutter intervaller på rulleskimølla sammen med landslagstrener Egil Kristiansen.

– Går det bra da med gullet i magen, undret Tufte Johansen.

– Ja, han har ikke klaget ennå, svarte Bjørgen.

Navnediskusjon på hjemmebane

Målet hennes er Lahti-VM i 2017, men hun antyder at det kan bli aktuelt å gå konkurranser allerede i mars.

– Jeg vet jo ikke hva jeg går til ennå, sier den førstegangsfødende 35-åringen.

– Jeg tror ikke det er noen fasit på hvor lang tid det tar etter en fødsel. Det kommer an på hvor tøff fødsel man har, sikkert. Jeg vet jo ikke hva jeg går til, gjentok hun.

Les også: Har tjent 17 millioner kroner bare i premiepenger

– Du vet ikke hva gutten skal hete ennå, ville Tufte Johansen vite.

– Nei, vi har ikke blitt enige ennå, røpet Bjørgen.

– Vil dere kalle ham Oddvar Brå Bjørgen, kom det i retur fra komikeren.

Får motivasjonshjelp

Tidligere i arrangementet var Aksel Lund Svindal og Therese Johaug på scenen. De fikk begge spørsmål om når de synes det er tyngst å være toppidrettsutøver.

– Vinteren, vil jeg si, sier Aksel Lund Svindal.

– Under konkurranse og med alt trøkket som pågår da, spesielt hvis det har gått litt dårlig, fortsetter han, men presiserer at han ikke har vært altfor nær den tanken.
– Etter sesongen, sier imidlertid Therese Johaug.

– Når man går inn i Sørkedalen i mai i styrtregn, så tenker man litt: Orker jeg det her? Da er det godt å ha et lag rundt deg som hjelper deg med motivasjonen, fortsetter langrennsesset.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder