Northug vant med «svensk» skidress i Sverige

– Noen ser på det med hat, andre med kjærlighet

BRUKSVALLARNA/OSLO (VG)  En Petter Northug (29) kledd i svenske farger vant den svenske sesongåpningen i Bruksvallarna.

Northug stilte i hvit, gul og blå skidress – kanskje for å «hylle» Sverige eller for å «beklage» at han tok med seg fire gull hjem til Norge fra VM i Falun.

– Noen ser på det med hat, andre med kjærlighet. Det er opp til hver enkelt å velge hvilken bås de havner i. Jeg plasserer ingen, de får velge selv, sier Petter Northug om valget av skidress til VGTV etter seieren.

For Northug var det nok viktigst å få en solid gjennomkjøring før verdenscupåpningen i Kuusamo neste helg. Med nummer 158 på brystkassen gikk han i mål med klart beste tid, 36 sekunder bedre enn toer Jimmie Johnsson. Martin Johansson kom på tredjeplass.

SVENSKE-NORTHUG: Petter Northug viser frem skidressen før fredagen renn i Bruksvallarna. Foto: ,

– Det er bra trening, det er jo bare trening dette, men det var jo artig. Jeg har én oppgave her, og det er å få en gjennomkjøring, sier Northug – som på ingen måte tok av etter seieren.

LES OGSÅ: Northug kan ha blitt unnfanget i Sverige

– Hvis jeg hadde gjort dette på Beitostølen, så hadde jeg kanskje ikke vært blant topp ti. Du må tenke litt sånn. Det går ikke an å juble når du slår bror din i løping, når han er tre eller fjorten år. Du kan ikke henge sånne prestasjoner for høyt, sier Northug.

– Jeg kjenner at jeg er litt treningsseig. Jeg mangler litt trøkk og punch. Med litt mer overskudd mot neste helg, så håper jeg at jeg får ett gir til.

Den norske skikongen valgte å gå med festesmurning i klassiskrennet, ulikt for eksempel Jimmie Johnsson.

– Det er en løype det går fortre å stake i, men i Kuusamo blir det staking, så det er greit å få en gjennomkjøring på det man møter der, sier Northug.

HEJA NORTHUG: Petter Northug banket alle gule og blå i dagens renn i Bruksvallarna - selv var han kledd i hvitt, blått og gult for anledningen. Foto: Ulf Palm / Tt , NTB scanpix

Northug var natruligvis det store trekkplasteret under svenskenes sesongåpning i Bruksvallarna, én uke etter at han ble nummer fire på 15-kilometeren og nummerto på sprinten.

VGTVs ekspert Eirik Myhr Nossum følte at Northug snakket seg selv ned, til tross for et ikke altfor godt startfelt i Sverige.

– Det er ikke bare å møte opp og vinne med nesten 40 sekunder. Det var bra, men ikke godt nok til å vinne i verdenscupen. En god klassisk sesongåpningen, oppsummerte han – og fikk støtte av John Kristian Dahl.

Og litt artig var det kanskje at Northug gikk til topps i Sverige – ikledd svenske farger.

– En fin start for det som skal skje i vinter, sier Dahl og spår en frisk ordkrig også denne vinteren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder