BLE SITTENDE: Ingen tok fra Iver Tildheim Andresen plassen i lederstolen i Lillehammer.

Iver (22) etter seieren: − Dette blir veldig skummelt

LILLEHAMMER/OSLO (VG) Med Johannes Høsflot Klæbo ute med halsproblemer, benyttet Iver Tildhem Andersen (22) sjansen på dagens 10-kilometer.

Publisert:

22-åringen fikk sitt internasjonale gjennombrudd i dag - i sitt andre verdenscuprenn.

– Det er det jeg innser nå, dette blir veldig skummelt veldig fort, med folk som forventer at jeg skal vinne og vinne. Det blir tøft, sier Tildheim Andersen til VG i pressesonen etter rennet.

Løperen fra rekruttlaget klinket til og slo alle. Det var ni nordmenn blant de ti beste på 10 kilometer friteknikk, og av dem var løperen fra Oslo-klubben Rustad aller best.

– Det sitter en mann på hytta på Skeikampen nå, jeg skal ikke si at han 100 prosent sikkert hadde slått meg i dag, men han blir vanskelig å slå, sier Tildheim Andersen om Klæbo som meldte forfall til fredagens renn på morgenen.

OVERRASKELSESMANNEN: Iver Tildhem Andersen ble sittende i lederstolen etter at han gikk i mål.

Tildheim Andersen, som debuterte i verdenscupen på femmila i Kollen i mars med en 24. plass, ble sittende i lederstolen med en tid som ble alt for god for landslagsløperne og verdenseliten.

– Hva tenker du om sesongen nå, etter seieren?

– Jeg har tenkt på Davos, men jeg har ikke rukket å tenke på Tour de Ski. Men Davos der har jeg skrevet meg på i diskusjonen, svarer Tildheim Andersen.

Plutselig er han levert på VM-kravene til skiforbundet. Men VM vil han ikke snakke om.

– Jeg går det jeg blir tatt ut til, sier 22-åringen.

22-åringen fikk en sjanse på Lillehammer på U23-kvoten i dag som en av to løpere. Den benyttet han godt.

– Skiforbundet må ta inn de som er i best form. Følg med karer, er beskjeden til landslagsledelsen fra Petter Skinstad.

– Han la listen fra start og holdt farten. Verdenscupseier på denne distansen er jo en VM-billett. Det ser ut som han har lyst til å gå skirenn fremover, konstaterer Petter Northug.

Iver Tildhem Andersen var i mål 2,8 sekunder foran Didrik Tønseth og 9,1 sekunder foran Hans Christer Holund.

Klæbo skal etter planen gå sprinten lørdag.

Emil Iversen, som ble nummer 35 på 20-kilometeren i Ruka nesten to minutter bak Johannes Høsflot Klæbo, tok en 12. plass i dag.

– Uttaket er feil. Har alt å tape på dagens løp, han blir kastet til ulvene, fastslo TV 2-ekspert Petter Skinstad før start. Den siste uken har landslagsledelsen blitt kritisert for å gi Iversen en ny sjanse etter en sesongstart under pari.

Den norske dominansen var for øvrig total i dag med bare én utlending blant topp 10, Andrew Mushgrave med sin 4. plass.

PS! Johannes Høsflot Klæbo valgte å stå over dagens 10-kilometer på grunn av «murring i halsen». Planen er å gå rennene lørdag og søndag.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no