Adressa-kommentator Kjetil Kroksæter: – Kommer garantert noe sprell

Tidligere Northug-trener Eirik Myhr Nossum: – Alt er spontant

MYE SPRELL: Petter Northug har lenge hatt en duell med svenskene. Fra venstre: skrenser rett foran Marcus Hellner og sikrer gull i Holmenkollen-VM 2011; feirer stafettseier i Gällivare 2012 med svensk flagg; peker nese til en svenske på Sjusjøen i 2011. Foto:NTB SCANPIX,

Tror Falun-VM blir klimaks for Northugs svenskekrangel

Krangelen mellom Petter Northug (29) og svenskene har blusset opp. Nå tror flere eksperter at nordmannens pek mot broderfolket når et høydepunkt under Falun-VM.

  • Jens Friberg

Artikkelen er over fem år gammel

I kjølvannet av Gunde Svans Northug-refs, er ekspertene VG har snakket med klare på at Northug garantert tar grep når ski-VM går av stabelen 18. februar.

– For Northug må dette være helt perfekt! Det ultimate for Petter er nok å mose svenskene foran eget publikum i et skikkelig klimaks, sier Bertil Valderhaug. Han er redaktør i 100% Sport og skrev søndag kronikk om det mye omtalte rivaleriet.

Mandag skrev skuespiller Anders Baasmo Christiansen en humoristisk kronikk rettet mot Gunde Svan. Valderhaug tror imidlertid ikke Northug har noe problem med svenskene.

– Jeg tror nok bare han har det gøy mens det holder på. Det bygger jo bare opp en ekstra forventning til mesterskapet, forklarer han.

Northug har blitt godt kjent for sine sprell rettet mot svenskene. De mest kjente episodene er kanskje da han skrenset foran Hellner i Holmenkoll-VM, da han pekte nese til en svenske på Sjusjøen eller da han feiret norsk stafettseier med det svenske flagget.

Sett frem til VM

Redaktøren mener videre at dette mesterskapet er noe Northug har gledet seg lenge til. Han og Niklas Dyrhaug vokste nemlig opp med mange skirenn i Sverige.

Bertil Valderhaug. Foto: ,

– Northug har nok en veldig god tone med svenskene og jeg tror han har sett frem til dette mesterskapet siden det ble gitt til Falun, sier han.

Selv om det skal bli vanskelig å toppe hans tidligere svenskestunt, tror Valderhaug at Northug har en plan i bakhånd.

– Han har jo allerede funnet på mye pek, men han er såpass kreativ at han sikkert har noe lurt på gang til noe så viktig som dette VM, mener han.

Bertil Valderhaug tror at uansett hvordan resultatene blir, er ikke siste ord i duellen mellom Northug og svenskene sagt. For om Northug vinner, er det han som kan gjøre narr av svenskene - men hvis han skulle feile, er det svenskene som kommer til å ta igjen, mener han.

- Det kommer et sprell

Kjetil Kroksæter i Adresseavisen. Foto: Thor Nielsen / VG,

Også Kjetil Kroksæter fra Adresseavisen, som har fulgt Northug siden skiløperens tid som junior, tror det kommer sprell fra trønderen.

– Det er selvsagt avhengig av om han gjør det bra. Men noe sprell blir det nok uansett, sier Kroksæter.

Han mener at det er veldig sunt for interessen både i Sverige og Norge at denne krangelen får så mye oppmerksomhet.

– Petter Northug er ikke Petter Northug hvis han ikke gjør sprell på skistadion, og det forventer nok også svenskene. Han har lagt opp til stor fallhøyde og legger virkelig hodet på blokka. Northug er ganske uforutsigbar og det er jo det som er morsomt, sier han.

I tillegg håper han at svenskene er gode nok til å gi skikkelig kamp om medaljene for interessens skyld.

– Spontant

Tidligere Northug-trener Eirik Myhr Nossum tror på sin side at hans tidligere disippel ikke planlegger nye stunt.

– Northug har holdt på med svenskekranglene siden han var junior og det har alltid gitt ham et ekstra konkurranseaspekt. Likevel er nok mye ganske spontant, sier han.

Han tror at det viktigste for 29-åringen er det sportslige, men at han likevel ikke ser bort fra påfunn rettet mot svenskene.

Les også

Flere artikler

  1. Mener Northug må skape fiender for å prestere i løypa

  2. Svensk avisredaktør til Northug: - Hold kjeft og gå på ski

  3. Gunde Svan ringte pappa Northug: - Petter har fortsatt mye ugjort

  4. Gliste av VG-melding: Nå er Northug større enn Gunde Svan

  5. Adressa-kommentator ut mot Northug: En reell trussel for at han blir frosset ut

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder