HOPPET BRA: Magnus Moan og Mikko Kokslienn gjorde brukbare hopp for Norge i dagens lagkonkurranse. Foto: NTB Scanpix

Moan: - Det har vært noen tøffe dager

Byåsen-løperen ikke fornøyd med formen i hoppbakken under VM

VAL DI FIEMME/OSLO (VG Nett) Magnus Moan og Mikko Kokslien starter 52 sekunder bak Tyskland, som leder etter hoppdelen av dagens lagkonkurranse.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Norges lag består av Mikko Kokslien og Magnus Moan.

- Vi har alle muligheter. Det er en tøff løype som bare de sterkeste langrennsløperne klarer bra, sier Mikko Kokslien til VG Nett.

- Men dere går for medalje?

- Ja. I fjor var vi et minutt bak og da gikk det jo bra. Tyskland blir tøffe og det er langt opp til dem.

Kokslien, som på grunn av sykdom har stått over to VM-øvelser, hoppet 118 meter i sitt hopp.

Moan: - Har vært noen tøffe dager

Moan slo lagkompisens lengde med bare en halvmeter og dermed endte Norge som nummer fem etter to runder. Tyskland går ut først i langrennet, 52 sekunder foran Norge. Japan starter 40 sekunder før Kokslien og Moan.

- Det blir knallhardt, men jeg tror det blir helt perfekt for TV-publikummet og de som sitter og ser på, sier Magnus Moan til VG Nett.

- For min del er formen kanskje ikke der jeg ønsket, sier Moan, som likevel tror dagens langrenn der løperne går fem runder på 1,5 kilometer vil passe ham bra.

Han har imidlertid slitt med formen i hoppbakken og har kun kapret to åttendeplasser individuelt. Også på stafetten endte i skuffelse for Moan som tapte gullet på oppløpet.

- Jeg måtte jobbe knallhardt med meg selv mentalt for å være på nett hele hoppøkta. Jeg synes det har vært noe tøffe dager. Man stiller hele tiden med nye oppladede batterier og gjør jobben i alle konkurransehoppene. Så får jeg ikke helt de svarene jeg ønsker. Man blir litt lei etter hvert.

VG DIREKTE: Følg vårt VM-studio her

De norske gutta kan tidlig ta ryggen til et godt fransk lag. Jason Lamy Chappuis og Sebastien Lacroix starter ni sekunder foran Norge.

Resultatliste topp fem:

1. Tyskland
2. Japan + 12 sekunder
3. Østerrike + 35 sekunder
4. Frankrike + 43 sekunder
5. Norge + 52 sekunder

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder