Lillebror Northug om promillekjøringen: - Ingen respekt for det han gjorde

Northug tilbake på åstedet i ny dokumentar: - Her kunne det vært slutt

Petter Northug (28) venter på at tiltalepunktene mot ham skal bli kjent. Lillebror Even Northug (18) støtter broren, men har ikke respekt for promillekjøringen hans.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Petter gjorde noe dumt, jeg har ingen respekt for det han gjorde. Men samtidig så er han jo broren min, så såklart, jeg vil jo hjelpe han uansett, sier Even Northug i dokumentaren «Sirkus Northug: Nedturen» som sendes på TV 2 tirsdag kveld.

Even Northug, som nå har førerkortet i motsetning til storebror, har fulgt i skistjernens fotspor og bor i Meråker for å satse på skiløpingen. Men i sommer har han også fungert som treningskompis på høydesamling i Italia.

Venter på påtalebeslutning

Politiets innstilling i promillesaken mot Northug er nå oversendt statsadvokaten. Det vil bli fattet endelig påtalebeslutning når statsadvokaten har sett på saken, ble det meldt i en pressemelding sist uke.

Northug er også tilbake ved rundkjøringen der det smalt, ifølge en ny bok om Northug som skriver at det var med 1,65 i promille, natt til 4. mai.

- Her kunne det vært slutt. Jeg husker ikke så mye av det som skjedde, men i ettertid ser jeg at jeg har hatt mye flaks. Jeg fikk panikk da det gikk opp for meg hva som var skjedd. Vi i bilen spurte hverandre om det hadde gått bra, og da jeg kom ut av bilen stakk jeg fra stedet og dro hjem, sier Petter Northug i dokumentaren.

Artikkelen fortsetter under bildet

TRE BRØDRE: Petter Northug, Even Northug (t.h) og Tomas Northug (i midten) har et tett forhold. Her sammen med fysioterapeut Svein Torp i Lardal sommeren 2013. Foto:Alf Øystein Støtvig,VG

Beklager overfor brødrene

De tre brødrene har hatt et tett forhold gjennom oppveksten med eldstebroren som sjef i brødreflokken. Han beklager nå at brødrene fikk en tøff tid etter hans egen promillekjøring.

- De også får mange reaksjoner fra dem rundt seg i sine miljøer. Jeg vet at jeg sørger for at de får en tøff tid og det er kjedelig at jeg påfører dem det. Men jeg fikk fort støtte og Tomas tilbud seg å komme og trene med meg. Og spurte om det var noe han kunne gjøre. Vi har sterke bånd i familien. Uansett hva som skjer så backer vi opp hverandre, sier Petter Northug i klippet VG har fått tilgang til dokumentaren.

- Det var en bra smell. Men jeg tror en sånn trigger Petter. Og kanskje trigger det kanskje både Even og meg også. Det tror jeg. Kniven på strupen passer oss bra, sier Tomas Northug.

Sirkus Northug-Nedturen sendes kl 21.40 på TV 2 tirsdag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder