SLIK SÅ DET UT SIST: Thomas Alsgaard skøytet inn til stafettseier i Granåsen da Trondheim arrangerte ski-VM i 1997. Foto:Rune Petter Ness,NTB scanpix

Trondheim får konkurranse om VM på ski 2021

Fristen for å søke om ski-VM i 2021 gikk ut 1. mai. Trondheim får konkurranse av tyske Oberstdorf og slovenske Planica.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det internasjonale skiforbundet (FIS) offentliggjorde listen mandag.

– Interessen for å arrangere VM på ski er stor. Det viser søkerlisten denne gangen også. Spesielt Oberstdorf i Tyskland, som søker for femte gang, vil være en sterk konkurrent til Trondheim, sier skipresident Erik Røste.

Oberstdorf prøver igjen

Fristen for å søke var satt til 1. mai, og det blir krevd en ny og mer omfattende søknad innen 1. september. Norge hadde ski-VM i nordiske grener sist i Holmenkollen i 2011.

Oberstdorf søker for femte gang, mens Planica ønsket mesterskapet i 2017 og 2019.

– Vi skal vise respekt for våre konkurrenter, men samtidig fortsette det gode arbeidet med vår søknad sammen med hele trøndelagsregionen og Trondheim kommune, sier Røste.

Lahti i 2017

Finske Lahti skal arrangere mesterskapet i 2017, mens Seefeld i Østerrike blir vertskap i 2019.

Den endelige avgjørelsen om hvem som får VM i 2021 blir bestemt 9. juni 2016. Skulle Trondheim gå til topps vil det blir sjette gang ski-VM arrangeres i Norge.

I pressemeldingen fra FIS går det også fram at både skiflygings-VM i 2020 og alpin-VM i 2021 kun har én søker. Planica ønsker skiflyingen, mens italienske Cortina d'Ampezzo har søkt om alpin-VM.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder