SVENSK GULLJUBEL: Charlotte Kalla og Ida Ingemarsdotter fra Sverige vant lagsprinten for kvinner i Holmenkollen onsdag. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Kalla: - Like godt å slå Norge uten Bjørgen

Svensk revansje på lagsprinten

HOLMENKOLLEN (VG Nett) Charlotte Kalla (23) knuste overraskende konkurrentene på lagsprinten, og tok Sveriges andre VM-gull.

Sverige fikk en etterlengtet opptur på lagsprinten da Ida Ingemarsdotter og Charlotte Kalla blant annet slo et norsk lag uten VM-dronningen Marit Bjørgen.

- Det føles like godt å vinne selv om ikke Marit gikk for Norge, sier Kalla til VG Nett.

- Hadde dere vunnet uansett?

- Det vet jeg ikke. Marit startet ikke, svarer den svenske yndlingen.

VGTV: Gull-Kalla: - Dette er fantastisk moro

Bjørgen ikke avgjørende

På pressekonferansen etter løpet måtte Kalla svare på spørsmål om svenskene bestemte seg for å satse ekstra på lagsprinten da det ble klart at Bjørgen ikke skulle gå.

- Vi tok avgjørelsen mandag kveld etter 10-kilometeren. Da visste vi ikke om Marit skulle gå eller ikke, sier Kalla.

Referat: VG Nett fulgte rennet direkte

Den svenske 23-åringen er ikke kjent for å være den beste i innspurten på sprintdistansen, men lyktes fullt ut med taktikken.

Kalla klinte til umiddelbart etter at Ida Ingemarsdotter sendte henne ut på sisteetappen og fikk tidlig en luke til konkurrentene. Astrid Uhrenholdt Jacobsen forsøkte forgjeves å ta igjen forspranget, men lyktes ikke.

BRONSEJUBEL: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (t.v.) og Maiken Caspersen Falla var strålende fornøyd med medalje. Foto: AP

Foran henne lå finske Krista Lahteenmak, som lot Kalla få en luke etter vekslingen.

- Jeg syntes at finnen holdt et bra tempo på min første og andre runde. På den siste var det bare for meg å strekke ut, sa Kalla til SVT etterpå.

- Fantastiske ski

Det var tydelig at svenskene nå har funnet ut av smøreproblemene som har hemmet utøverne innledningsvis i mesterskapet.

- Det er utrolig stort. Jeg våget nesten ikke tro på dette da jeg våknet i dag tidlig.

- Vi har hatt en helt utrolig dag i sporet og fantastiske ski. Bra feste oppover, og bra fart nedover, forklarte Kalla til den svenske TV-kanalen.

Finland kapret sølvet i spurten, mens Norge fikk bronse på lagsprinten. Det var den første norske medaljen på distansen siden VM i Sapporo i 1997.

- Charlotte Kalla stakk med en gang, og jeg la meg i ryggen på Lahteemaki. Jeg trodde hun skulle kjøre inn Kalla, men det gjorde hun ikke. Da tok jeg sjansen selv. Jeg hadde ikke vært fornøyd om jeg ikke hadde tatt sjansen. Det er bedre å satse på gull, enn å safe inn en bronse, sier Uhrenholdt Jacobsen.

«Maiken, Maiken»

Etterpå takket hun Marit Bjørgen for medaljen.

- Hadde hun gått, hadde ikke jeg fått sjansen.

Maiken Caspersen Falla var også fornøyd i etterkant.

- Det blir ikke bedre enn dette. Det var en kjempeopplevelse. Denne medaljen var begges fortjeneste, jeg kan ikke komme på noe som er morsommere enn dette. Jeg vil takke publikum og alle som har støtte meg. Jeg hørte bare «Maiken, Maiken» hele veien ute i løypa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder