Johaug om følelsen etter sitt beste VM: - Det er rart å si det

SEEFELD (VG) Når Therese Johaug (30) har fått tid for seg selv etter gullfangsten har hun kjent på en tomhestfølelse. Det koster å være VM-dronning.

les også

Johaug og Østberg fikset tidenes norske VM

– Jeg tror nesten ikke at det er sant. Jeg hadde en indre drøm om å reise hjem med ett gull, og så reiser jeg hjem med tre, sier Johaug.

Mesterskapet ble en drøm for 30-åringen. Hun er VM-dronningen.

– Men alt tar på. Jeg kjente spesielt etter 10 kilometergullet, da gikk skuldrene litt ned og jeg kjente det hadde kostet krefter. Man blir litt utladet, sier Johaug til VG og fortsetter:

– Egentlig har man lyst til å være bare blid og glad, for det er man, men når man kommer på rommet for seg selv, så kjenner man en liten tomhetsfølelse. Det er veldig rart å si det.

Ski-VM: Få alt om VM i vår spesial!

Det har blitt noen tårer underveis i Seefeld.

– Man er veldig glad, fordi man har klart det man har. Også er man litt sliten, også blir man litt emosjonoell når man er sliten. Da kommer det noen tårer, sier Johaug til VG.

Norsk folkefest

Og nå er det over. Det er to år til neste mesterskap. Seefeld har vært en drøm for de fleste. Norge har sanket medaljer i rekordtempo. Det har vært store mengder norske tilskuere.

Norge vant også kampen på tribunene. Og ved ølserveringene på stadion og sentrum.

Og de fleste dagene har stadion badet i alpesol.

Johaug sa i seiersintervjuet med NRK at hun tenkte tilbake på alle dagene hun ikke ønsket å stå opp av senga og dra ut på trening, i den 18 måneder lange suspensjonen som fulgte hennes utestengelse.

– Det føles fjernt å tenke på de dagene der nå. Jeg våknet opp hver dag i tre uker og hadde ikke lyst til å ha på meg treningsklær, og så mørkt på alt. Jeg er utrolig stolt av at jeg har stått gjennom det jeg har gjort og klart å komme tilbake, sier Johaug til VG.

Hun roser kjæresten Nils Jakob Hoff, familien, manager Jørn Ernst og sponsorene for all støtten hun fikk mens hun ikke fikk lov til å gå skirenn.

les også

Østberg etter gullspørsmål: - Å ja, vi er der, ja?!

Solo

Johaug fikk gå i ensom majestet på oppløpet og vaie med det norske flagget inn i mål. Et halvminutt senere kunne 30-åringen ønske Østberg velkommen i mål som sølvvinner.

Det svenske stjerneskuddet Frida Karlsson kjempet lenge mot Østberg, men måtte gi tapt inn mot mål og ble henvist til bronse.

– Det er veldig imponerende det hun leverer i dette mesterskapet, og hun har et overtak allerede på startstreken. Jeg har aldri vært i så god form som det Johaug er nå, sier Charlotte Kalla til VG.

Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde ingen topp dag, og begge var hektet av lenge før det begynte å dra seg til. Haga kom til slutt på tiendeplass, Jacobsen på 12.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder