Ti langrennsløpere i dramatisk rulleski-ulykke

- GRISEHELDIG: Øystein Pettersen er sterkt preget etter dagens massevelt med langdistanseløpere ved Årungen. Her er Pølsa sammen med Johannes Tingnes Bø under en TV2-innspilling tidligere i sommer. Foto:Nils Bjåland,VG

Øystein Pettersen i drama: - Hadde vi ikke hatt hjelm, kunne det ha gått ille

Øystein Pettersen, Thomas Alsgaard og åtte andre
langdistanseløpere på ski var involvert i et drama på rulleski ved Årungen i dag.

Artikkelen er over fem år gammel

- Vi hadde griseflaks at det, etter forholdene, gikk bra med alle. Hadde vi ikke hatt hjelmer, kunne det ha gått ille, sier en tydelig merket Øystein Pettersen til VG.

Alsgaard var en av de få som kom helt uskadet fra det, mens Kjetil Hagtvedt Dammen (Team LeasePlan Og) og Øystein Pettersen (Team United Bakeries) var dem som ble hardest rammet.

- Jeg var på sykehus og for min egen del er det tre brudd i en lillefinger, pluss at skulderen og albuen er slått kraftig. Legene sier at det blir fire-fem uker uten rulleski, sier Pølsa.

- Dette var en skikkelig heavy opplevelse, fortsetter han.

For Kjetil Hagtvedt Dammen er det trolig enda verre:

- Han må tilbringe natten på sykehus. Han har vondt i det ene beinet og i den nedre del av ryggen. Det har gått verst ut over ham, sier manager Emil Søbak Gundersen.

Øystein Pettersen bryr seg ikke om de skadene han pådrog seg. Han er opptatt av at det ikke gikk verre.

- Det spiller ingen rolle. Det viktige er å bruke hjelm når du går på rulleski. Alle vi ti brukte det.

- Jeg er jævlig god på rulleski, likevel var jeg ikke i nærheten av å ha kontroll over situasjonen. Det var bare tilfeldig hvem som ble skadet og hvem som ikke ble skadet, sier Pølsa.

- Dette er en påminnelse til alle hvor viktig det er å bruke hjelm. Jeg ser både gode skiløpere og mosjonister som ikke bruker hjelm. Jeg slår alle dem på rulleski. Og i dag er jeg veldig glad for at jeg brukte hjelm.

Han forteller om hva som skjedde:

- Vi kom i en utforkjøring nær Årungen. Ingen av oss var særlig kjent i området. Bakken var ikke så bratt i starten, men så ble det bare brattere og brattere, og svinger og dårlig asfalt. Og så møtte vi noen biler. Vi mistet kontrollen over situasjonen. Vi hadde valget mellom å kjøre helt i bånn og håpe at vi ikke traff noen biler på veien – eller kjøre i grøfta. Jeg valgte å hoppe i grøfta, forteller Øystein Pettersen.

Manager Henrik H. Kvissel i Team United Bakeries forteller at det er ti toppløpere i Oslo-området som møtes til fast felles trening hver uke. De hadde ikke lederbil med seg da ulykken skjedde.

- Vi ringte selv til ambulanse og etter folk som kunne hente oss, forteller Øystein Pettersen.

Flere personer har mistet livet i rulleskiulykker de siste årene. - Vi er utsatt, sa Eldar Rønning til VG i januar i fjor.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder