Langrennsyndlingen om den norsk-svenske duellen: – Johaug er den store favoritten

Kalla med fryktinngytende form før første Johaug-duell

BRUKSVALLARNA/OSLO (VG) Allerede til neste helg starter det virkelige alvoret i verdenscupen. Nå spørs det om ikke Therese Johaug får alvorlig konkurranse fra første stavtak.

  • Mikal Aaserud
  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

For Charlotte Kalla, med ett individuelt gull fra Falun-VM, har vartet opp med en knallsterk helg på hjemmebane. På dag to av den svenske sesongåpningen i Bruksvallarna klinket Kalla til med nok en overlegen seier.

– Ti kilometer skøyting er en distanse som jeg liker. Det var gøy å konkurrere i dag og jeg kom mer og mer inn i det for hver runde, sier Kalla til VGTV.

Ned til sprintesset Stina Nilsson på andreplass ble det til slutt 35,8 sekunder. Ida Ingemarsdotter ble nummer tre - over minuttet bak Kalla.

VGTVs ekspert, Eirik Myhr Nossum, mener at hvis man la til grunn at det var høy klasse over Kallas løp - gjaldt tilsvarende for Nilsson. Dermed er de to svenske langrennsyndlingene i god rute før alvoret braker løs neste helg.

Alvoret starter neste helg

Med Marit Bjørgen som blivende mor i desember, er både Heidi Weng og Therese Johaug spådd å herje i årets verdenscup for damene. Skal du vinne den sammenlagt er du nødt til å prestere i årets «tourer» og den første kommer allerede neste helg i finske Kuusamo.

Der skal de norske jentene få tøff konkurranse fra den svenske langrennsyndlingen.

– Det har vært en innbitt svensk gjeng som har gjort en bra treningsjobb. Det blir interessant med Kuusamo og resten av sesongen, sier Kalla, og svarer slik på hva hun tenker om den norsk-svenske duellen denne sesongen.

– Johaug er den store favoritten, men jeg håper å utfordre henne senere i vinter, sier Kalla.

Resultatene så langt denne helgen viser at 28-åringen er i storform. I går vant Kalla 5-kilometeren med klar margin. Mellom svenskenes langrennsyndling og Ida Ingemarsdotter på andreplass skilte det nesten et halvminutt.

PS: Beste norske i dagens løp ble Merete Myrseth. Hun ble nummer 13, tett fulgt av Astrid Øyre Slind på en 14. plass.

Mer om

  1. Langrenn

Flere artikler

  1. Suverene Johaug overrasket over egen maktdemonstrasjon i Kuusamo

  2. Johaug må passe seg for å unngå disk: – Dette skjer ikke igjen

  3. Knuser Norge på pallen i sesongstarten: Sverige-Norge 9–4

  4. Falla spurtslo svensk rival i Kuusamo: - Så bra det kan bli

  5. Hellner om fiaskosesongen: – Har ikke noe bra svar

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder