Wassberg mener Northug burde vrakes

FALUN/OSLO (VG) Thomas Wassberg (58) mener Petter Northug (29) virker sliten og derfor burde stått over dagens lagsprint.

  • Hanne Skjellum Mueller

Artikkelen er over fem år gammel

Det var høye forventninger til Petter Northug under gårsdagens 30 kilometer med skibytte, men torsdagens verdensmester i sprint ble bare nummer 11.

Det har fått den svenske skilegenden Thomas Wassberg til å reagere. Og han mener nå at Northug burde latt være å stille til start på dagens lagsprint - sammen med Finn Hågen Krogh.

– Hvis han går er det bekymringsverdig. Han virket jo sliten under skiathlonen og et tredje renn på rad, det lurer jeg på om vil fungere, sier Wassberg i ÖPs web-TV-program «Vakna med Wassberg», gjengitt av Expressen.

DIREKTE: Følg lagsprinten fra klokken 12.30.

Han mener derimot det er på tide at Krogh får vise seg frem i VM.

– Endelig. Men han burde nesten ha fått med seg en annen nordmann, sier Wassberg, som likevel mener det er en «risiko» for at Norge tar gullet på herresprinten.

Les også:VG besøkte Thomas Wassberg i 2011 (saken krever innlogging)

Northug: – Det henger jo i

Etter gårsdagens 11.plass, sa Northug at han absolutt er pigg nok til å gå dagens tøffe lagsprint sammen med Krogh.

– Jeg gleder meg. Han viste at han er i vanvittig bra form i Östersund, sa Northug til VG, men innrømmet at han fortsatt kjente sprinten i beina.

– Det henger i. Jeg kan jo lyve og si at det ikke gjør det. Men du trenger ikke å være forsker for å skjønne det, forklarer 29-åringen.

Northug har vist seg å være et sikkert kort på sprint tidligere. Før sprintgullet tidligere denne uken, hadde han OL-gull fra 2010 på lagsprinten. I samme mesterskap tok han bronse på sprinten. I VM i Oslo året etter tok han sølv både på lag, og alene.

Thomas Wassberg, som selv har to VM-gull og ett sølv fra 80-tallet, tror derimot det blir svensk seier på damesiden. Og sier at Stina Nilsson og Ida Ingemarsdotter er favoritter, fremfor Norges Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg.

– Jeg tror Stina og Ida har den største sjansen der, mener Wassberg.

Les også

Mer om

  1. Ski-VM
  2. Petter Northug
  3. Langrenn

Flere artikler

  1. Langer ut mot svensk skilegende: Northug: – Wassberg klatrer på «haters»-lista

  2. Sendte Norge sikkert til finalen: Northug om spurten: – Ble ikke noe fight

  3. Northug ville gå i stripete fangedrakt

  4. Slik fant Norges superduo gulltonen

  5. Endelig får han sjansen i VM: Krogh får gå lagsprinten med Northug

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder