FERIE? Petter Northug var ikke i nærheten av seier i rulleskirennet «Inge Bråten Memorial» i Sunne i Sverige, og trillet over mål til 12. plass. Foto:Gisle Oddstad,VG

Northug knust av rivalen Halfvarsson

Trener Kveen: – Petter har følt seg veldig sliten i det siste

Ble tatt igjen med en runde i rulleskirenn i Sverige

SUNNE/OSLO (VG) Petter Northug (29) var hedersgjesten i Sunnes årlige rulleskirenn, men ble ydmyket av erkerival Calle Halfvarsson (26).

Kjetil Rakkenes Anda
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I et stjernespekket startfelt i rulleskirennet «Inge Bråten Memorial» i Sunne i Sverige, var Petter Northug den største stjernen av dem alle. Men det var i stedet den svenske erkerivalen Calle Halfvarsson som viste seg frem i løypa. Han tok igjen Northug med en runde og vant enkelt. Northug ble bare nummer 12.

Etter rennet ville ikke Northug snakke med den fremmøtte pressen. I stedet stakk han ut bakveien og rett i en ventende bil.

Petter har følt seg veldig sliten i det siste. Planen var aldri å kjempe om seier. Vi håpet det skulle gå rolig i feltet, sier trener Stig Rune Kveen til VG.

Les også: Skistyret ombestemte seg - vil ha med Northug videre

– Han fikk en god gjennomkjøring og nå ser vi frem til resten av sommeren, hvor vi skal jobbe strategisk mot sesongstart, fortsetter han.

Northug med «pensjonsisttoget»

Det ble tidlig klart at Halfvarsson ville vise seg frem på hjemmebane. Da han tok den andre spurtprisen etter fem kilometer, rykket han samtidig fra feltet. Svensken fikk etter hvert en stor luke tilbake til gruppen med Northug, som tok det svært rolig. Etter halvgått løp lå han hele 42 sekunder foran den norske skikongen.

Saken fortsetter under bildet.

STAKK: Petter Northug gikk rett i bilen etter rulleskirennet i Sverige, og nektet å svare på spørsmål fra VG, NRK og Adresseavisa. Foto:Gisle Oddstad,VG

Kommentatoren omtalte Northug-gruppen som «pensjonisttoget». Og det med god grunn. For 29-åringen ble tatt igjen med en runde av Halfvarsson - som da knuste de andre og vant løpet. Norske Sindre Bjørnestad Skaar tok andreplassen.

Også for tre år siden deltok Northug i rulleskirennet, da stakk ankom han i helikopter og stakk av med seieren. NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn, reagerer ikke nevneverdig på at Northug var så langt bak nå.

– Det var nok en revansjesugen Halfvarsson som gikk her i dag. Det er ganske tøft å gå så langt og lenge alene, sier Bjørn til VG.

I dagens seiersintervju fikk Halfvarsson spørsmål om han hadde slått av en prat med Northug da han passerte ham med en runde.

– Jeg spurte om jeg skulle kle av han litt, svarte Halfvarsson, til stor latter fra de fremmøtte.

Fleipet om landslaget

Selv med de svenske langrennsheltene Halfvarsson, Marcus Hellner, Johann Olsson, Charlotte Kalla og Stina Nilsson på plass, var det tydelig at Northug var hedersgjesten.

SOMMERTRENING: Petter Northug var den eneste norsk skistjernen som deltok på rulleskirennet i Sverige. Foto:Gisle Oddstad,VG

Les også: Sammenligner Northug med Martin Ødegaard

Den firedoble verdensmesteren fra Falun, var i det spøkefulle hjørnet før start og fikk de fremmøtte til å trekke på smilebåndet da han fikk spørsmål om han skal representere landslaget i vinter:

– Den norske kronen er omtrent like svak som den svenske for tiden, så det gjelder å spare der det spares kan, sa Northug fra scenen.

Totalt 14 000 tilskuere hadde funnet veien til Sunnes sentrumsgater lørdag ettermiddag - like mange som bor i den svenske kommunen. Der omkranset de den én kilometer lange rundløypa som 27 herreutøvere gikk 20 ganger.

Kalla gratulerte Bjørgen på SMS

16 jenter stilte til start. Og etter 12 runder, var det den svenske yndlingen Charlotte Kalla som cruiset i mål til enkel seier - til stor glede for de fremmøtte.

Johaug knuste Northug:Sjokkerte landslagsgutta med rå kraft

– Det kostet litt krefter dette, men det er en fin måte å holde seg i form på. Men jeg skulle gjerne hatt de norske jentene her. Jeg har SMS-et litt med Marit for å gratulerer henne, sier Calla til VG med et smil.

PS. Bakgrunnen for rulleskirennets navn, er at det var den avdøde landslagstreneren for Norge, Sverige, Canada og Sveits, Inge Bråten, som kom med ideén til rennet.

Husker du denne?Lillebror Northug fikk ti euro i rulleskibot

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder