PÅ SOMMERFØRE: Johannes Høsflot Klæbo (t.v.) og Petter Northug jr. fotografert under rulleskirennet Kirkebakken Grand Prix i Hamar i sommer. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Klæbo og Northug forkjølet – står over sprintsamling

Johannes Høsflot Klæbo (21) og Petter Northug (32) blir hjemme mens sprintlandslaget trener på Lillehammer kommende uke.

Publisert:

Trønderduoen har pådratt seg en forkjølelse, de følges begge opp av et helseteam og har i samråd med lege valgt å stå over samlingen.

– Det er ingen dramatikk, og vi har tett dialog om situasjonen, sier Øystein Andersen, medisinsk ansvarlig i Skiforbundet langrenn, i en pressemelding fra skiforbundet.

Samlingen starter mandag og varer til lørdag.

les også

Northug fikk nei til Coop-avtale – fortsetter med Coop-selskap

Langrennssamlingen i Steinkjer for en snau måned siden gikk også uten Petter Northug. Da var beskjeden at langrennsprofilen manglet energi og trente alternativt.

Sto over Blink-festivalen

Han følte seg heller ikke i form til å konkurrere under Blink-festivalen i Sandnes.

– Petter har de siste dagene vært lav på energi og kjenner seg ikke i form til å konkurrere, var beskjeden fra landslagstrener Arild Monsen noen dager før Blink-festivalen.

Etter at også en planlagt høydesamling gikk i vasken, var Northug tilbake da sprintlandslaget samlet troppene i Torsby i Sverige for drøyt to uker siden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder