Northug og Klæbo knuste alle i lagsprinten

To av Norges største langrennsstjerner, Petter Northug (32) og Johannes Høsflot Klæbo (21), viste muskler under «Bysprinten» i Mosjøen.

Under Idrettsgallaen i januar, sa Johannes Høsflot Klæbo «jeg håper vi kan gå sammen under en OL-sprint eller OL-stafett», og siktet til Petter Northug.

Lørdag fikk Klæbo gå sammen med Northug, selv om det ikke var i OL-sammenheng. Men i det elleve år gamle «Bysprinten»-løpet i Mosjøen, gikk de to sammen, og det skulle vise seg å være en umiddelbar suksess.

Hyller Klæbo som verdens beste

les også

Dette må Northug gjøre for å komme tilbake på topp

Pluss content

De to var fullstendig overlegne og sikret en suveren seier.

Northug viste gammel storhet da han på den nest siste runden skaffet flere meter ned til de andre løperne, og da hadde Klæbo, som ankermann, ingen problemer med å gå inn til seier for duoen.

Dette var deres første lagsprint sammen, og kanskje har Norge, med Northug tilbake på landslaget, en ny, dødelig duo i langrennssporet.

Sveriges Erik Silfver og Gustav Nordstrøm gikk inn til 2. -plass, mens britiske Andrew Musgrave og Andrew Young sikret 3.-plassen. Kombinertgutta Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak tok 4.-plassen.

Etter løpet ble Northug spurt om hvordan det er å være tilbake på landslaget.

les også

Klæbo avslører at han har fått kjæreste

– Nå er det veldig gøy å være på lag med sånne som Klæbo, som har tatt langrennssporten et steg videre, og så skal man prøve å matche det. Vi har den beste løperen i verden med Johannes på laget, sier langrennsstjernen.

– Formen er grei. Jeg har konkurrent litt i april. Selv om det ikke har vært så mye trening, er konkurranser nok til å holde formen sånn passe ved like. Sånne løp som dette og andre showrenn er god trening inn mot neste sesong, forteller han.

Northug vs Iversen

Senere lørdag skal han i aksjon mot Emil Iversen i den individuelle sprintkonkurransen. Iversen har uttalt at «formen er litt på hell, men den er ikke så dårlig at han ikke kan slå Petter».

– Hvis Emil slår meg i dag, skal jeg svømme hjem til Trondheim, lover Northug.

Og hvis noen skulle lure; Mellom Mosjøen og Trondheim er det en avstand på 299.21 kilometer i rett linje, mens reiseavstanden er på 391 kilometer...

les også

Northug bekreftet tilbake på landslaget: Kan ikke garantere null trøbbel

Flere profilerte, norske løpere er med på Bysprinten. I tillegg til Northug, Klæbo og Iversen, er Niklas Dyrhaug, Eirik Brandsdal og Kathrine Rolsted Harsem blant dem som er med.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder