Benekter dopingkultur

LAHTI (VG Nett) Finlands hovedtrener Kari-Pekka Kyrö velger å tro at det ikke er noen dopingkultur i finsk langrenn.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Se video

- Selv om vi har hatt disse tro sakene, en som er sikker og en som er nesten sikker, tror jeg ikke vi har noen dopingkultur som oppfordrer til bruk av ulovlige stoffer, sa han på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Sist søndag ble det kjent at Jari Isometsä hadde testet positivt på doping, og bare en uke etter kom det nok en bombe fra den finske leiren. Det er bekreftet at en mannlig utøver har testet positivt, men navnet vil neppe offentliggjøres før mandag.

- For meg og skiidretten i Finland er dette en katastrofe, sier Kyrö.

Midt under femmila søndag kom det en innkallelse til pressekonferanse med finske representanter. Da ga VM-sponsorene umiddelbart beskjed om å dekke til den enorme tavlen med logoene til alle VM-sponsorene før det hele kunne starte. De ville ikke lenger la seg assosiere med verdensmesterskapet.

Så kom den finske hovedtreneren Kari-Pekka Kyrö inn og satte seg. Da var det mange som sperret opp øynene. Tidligere på dagen hadde det gått ut en melding om at han hadde fått sparken.

- Det er ikke riktig at jeg har fått sparken, sa han.

Men mye tyder på at han ikke kommer til å få beholde jobben mye lenger. Han tar på seg det hele og fulle ansvaret for at to løpere i hans lag er tatt for bruk av ulovlige midler. Skulle forbundet la ham bli er det forøvrig ikke sikkert at han ønsker det selv.

- Jeg skal bruke det neste døgnet på å vurdere om jeg skal trekke meg, sier han.

- Tror du at du har tillit som trener?

- Akkurat nå er jeg den siste personen til å svare på det. Det må andre si noe om.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder