I GANG: Trener Ole Morten Iversen og Heidi Weng åpnet sesongen på Beitostølen i helgen. Det gikk ikke all verden for Weng. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Treneren vil bremse Heidi Weng

Landslagstrener Ole Morten Iversen er ikke overrasket over Heidi Wengs (27) middelmådige resultater på Beitostølen. Treneren vil heller ikke love at Weng får gå alle renn fremover.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg heller mot at hun ikke får gå alt selv om hun sikkert ønsker det selv. Det blir en diskusjon om hva vi tar bort, og der er vi ikke helt i mål. Det får vi ta etter helgen, sier Iversen til NTB.

Heidi Weng viste seg ikke fra noe spesielt god side på Beitostølen i helgen. Hun ble nummer syv på 10 kilometer klassisk og ble slått ut i kvartfinalene på sprinten.

Weng sier hun ikke orket under fredagens renn:

At fjorårets verdenscupvinner ikke leverte topplasseringer på Beitostølen, ventet Iversen.

– Heidi har hatt en sesongstart helt som forventet. Kanskje er det noen som forventet noe annet, men ut fra treningsarbeidet som hun har gjort fra i sommer og fram til nå, så er det ingen grunn til å vente at hun skulle ha gått så mye fortere, sier Iversen.

Han er ikke bare Wengs trener, men også eks-svigerfar.

les også

Weng-investor ut mot skiforbundet: – Noen utøvere frarøves muligheter

Lite hardtrening

Sist vinter var Weng i storform før jul. Mens formen ikke var på sitt beste under OL og mot slutten av sesongen.

– Hun har nesten ikke hatt hardtrening i det hele tatt, og da er det klart at du ikke er forberedt til å gå fort på Beitostølen i slutten av november. Målet hennes er å gå fort etter jul. Når hun får flere konkurranser og hardøkter, så kommer hun sigende etter hvert, men det er kanskje for tidlig til neste helg, sier Iversen.

les også

Nye rutiner for Johaug: – Vi jobber daglig med antidopingreglementet

Mandag kommer uttaket til verdenscup-starten i Kuusamo. Weng er forhåndsuttatt takket være sammenlagt-seieren i verdenscupen sist vinter.

Men ifølge Iversen må trolig Weng finne seg i ikke å få gå alt denne vinteren.

I sommer tok Heidi Weng til tårene etter en seier på rulleski:

– Eh, to minutter?

På 10 kilometeren var hun nesten to minutter bak Therese Johaug.

– Eh, to minutter? På en 10 kilometer? Av en utøver som faktisk vant verdenscupen sist sesong. Det er jo nærmest elendig, skrev Expressen-kommentator Thomas Pettersson om Wengs løp.

– Det var mye, men det har vært mye på Beitostølen før også. Det er ikke noe nytt. Jeg hadde håpet å gå litt fortere, men jeg orket ikke, sa Weng til VG.

Slik var Wengs reaksjon da Marit Bjørgen la opp:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder