Suverene Klæbo med maktdemonstrasjon på sprinten

LENZERHEIDE/OSLO (VG) Federico Pellegrino var like bak Johannes Høsflot Klæbo fra prolog til finale, men nordmannen holdt unna – igjen og igjen.

Klæbo var den store favoritten til å vinne sprinten på sveitsisk snø søndag, og innfridde så til de grader.

– Han er en sprintgud, utbrøt TV 2-kommentator Marius Skjelbæk da Klæbo skrudde på turboen på oppløpet og gikk inn til sprintseier i Lenzerheide.

Først vant han prologen, deretter gjorde han rent bord i både kvart- og semifinale. Det italienske sprintesset Federico Pellegrino fulgte hakk i hæl, med 2. plass bak Klæbo på både prolog, i kvartfinale og i semifinale.

Klæbo måtte trekke på smilebåndet av VGs forside:

Gjorde rent bord

Finalen, bestående av Klæbo, Pellegrino, Pål Golberg, Gleb Retivykh, Richard Jouve og Johan Häggström, startet i et bedagelig tempo, men etter hvert som tempoet økte, fikk Klæbo rennet inn i sitt spor.

Pellegrino var fremst rett før oppløpet, men da skrudde Klæbo på storfarten og satte på plass Pellegrino og alle de andre, som nok en gang fikk se Klæbo passere målstreken først.

– Det var en virkelig bra dag og en god atmosfære rundt løpet. Det var mye publikum og løypen og forholdene var bra. Det var fantastisk å delta her og jeg er veldig fornøyd med seieren, sier Klæbo etter finalen.

Han ble rost opp i skyene av sprinttrener Arild Monsen etter seieren.

På spørsmål fra et samlet pressekorps om «hva konkurrentene skal gjøre for å slå Klæbo», svarte Monsen:

– Det er kanskje... Nei, det er ikke godt å si.

Det ble aldri like dramatisk som det var i kvinnefinalen, der Maiken Caspersen Falla tapte på målfoto.

les også

Caspersen Falla tapte spurtthriller – Johaug mistet Tour de Ski-ledelsen

Pellegrino måtte for fjerde gang på bare noen timer søndag finne seg i å bli nummer to bak Klæbo. Han var den åpenbare utfordreren til Klæbo, etter at de andre konkurrentene falt som fluer før finalen:

Sergej Ustjugov ble slått ut i semifinalen, og samme skjebne led Aleksandr Bolsjunov. Erik Valnes, som tok innersvingen på Klæbo på Beitostølen, ble også slått ut i semifinalen.

Iversen frykter for Tour de Ski

Det samme ble Emil Iversen, som foran et samlet mediekorps etter semifinale-nedturen, fortalte om frykten for at Tour de Ski er over for hans del.

– Jeg er ingen lege, men jeg føler meg ikke så veldig bra. Det går an å føle seg litt tung, men jeg prøver iallfall. Men jeg får ingen gode svar, så det er kanskje litt bekymringsfullt for min del.

– Jeg hadde iallfall ikke tenkte å føle meg slik på dag to av Tour de Ski. Det var ikke helt planlagt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder