NUMMER TO: Martin Johnsrud Sundby i mål etter en god 15 kilometer fristil i Ulricehamn.
NUMMER TO: Martin Johnsrud Sundby i mål etter en god 15 kilometer fristil i Ulricehamn. Foto: Adam Ihse/tt NTB scanpix

Sundby nummer to da Stock imponerte

LANGRENN

ULRICEHAMN (VG) Martin Johnsrud Sundby (32) ble nummer to etter en kanonavslutning. Samtidig gjorde Daniel Stock (24) VM-uttaket enda vanskeligere.

Publisert: Oppdatert: 21.01.17 16:39

24 år gamle Stock hadde en 25. plass som bestenotering før 15 kilometer fristil i svenske Ulricehamn.

Foran titusenvis av svenske langrennfans leverte Vadsø-løperen et kanonløp, og endte til slutt som nummer fem. Kun 1,9 sekunder bak pallplass i sin debut uten for Norges grenser i verdenscupsammenheng.

– Det må være deilig å komme inn her noen uker før VM og vise litt finger, det blir ikke lett å ta ut dette VM-laget om noen uker. Det skal bli vanskelig. Fantastisk løp av Daniel her, sier Martin Johnsrud Sundby om Stock etter sin egen 2. plass.

Alex Harvey vant løpet, seks sekunder foran Martin Johnsrud Sundby og 14,3 sekunder foran hjemmehåpet Marcus Hellner.

Ubeskrivelig

– Det er helt ubeskrivelig. Jeg tror jo ikke at jeg er så god, så da går jeg bare ut der og gjør arbeidsoppgavene mine. Også holder det til en 5. plass, så er det ubeskrivelig, sa Stock til NRK.

– Jeg fikk telefon fra Tor-Arne (Hetland) på søndagskvelden, da fikk jeg full panikk. Jeg hadde trent som «farsken» den siste tiden, så jeg måtte bare spise, ligge med beina høyt og finne overskudd. Og det klarte jeg, sa en smørblid Stock.

Med superløpet gjorde han VM-uttaket til Lahti enda tøffere for landslagsledelsen. Et uttak som allerede er vanskelig.

Men ved siden av at mange nordmenn har vist muskler i løpet av sesongen, så melder mange nasjoner seg på med medaljekandidater.

- I fjor var det veldig norsk, det er det ikke i år. Det skyldes nok vel så mye at de andre har tatt seg sammen, som at vi ikke er der vi skal være, sier Sundby til VG.

Sundby til VG: – VM uten Northug vil være katastrofe

Sundby med sterk sluttspurt

Beste nordmann ble imidlertid Martin Johnsrud Sundby. For fjerde gang gikk 32-åringen inn til en pallplass på 15 kilometer fristil med individuell start, men måtte se seg slått av kanadiske Alex Harvey.

– Det var en topp dag. Gode ski, god kropp. Alt var bra, sier Harvey til VG.

– Hvor mange medaljer skal du ta i VM?

– Planen er å gå fire eller fem løp. Jeg kan ta medaljer litt her og der. Det er mange av oss som kan vinne nå, svarer Harvey.

Sundby var nummer fem etter 11,5 kilometer, men leverte en sterk avslutning på rennet og passerte Dario Cologna, Andrew Musgrave og lagkameraten Stock.

De fleste av kanonene var tilbake i verdenscupsirkuset for første gang siden Tour de Ski ble avsluttet for to uker siden. Sergej Ustjugov stilte imidlertid ikke til start.

Så du? Bjørgen håper hun skremte konkurrentene i comebacket

Her kan du lese mer om