Gråtende Weng utrøstelig etter kjempetabbe

• Uhrenholdt Jacobsen: - Hun er ganske ulykkelig

LANGRENN

KUUSAMO/OSLO (VG) Heidi Weng (24) satte inn et ordentlig rykk i den siste bakken én runde før slutt. Og da alle andre begynte på den siste runden, gikk Weng i mål - én runde for tidlig.

Publisert: Oppdatert: 29.11.15 13:11

– Det er bare utrolig trist, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland på direkten.

For Heidi Weng bommet skikkelig under jaktstarten i Kuusamo søndag. Da det fortsatt gjensto én runde, ved passering 7,5 kilometer, rykket Weng fra sin gruppe i den siste bakken, gikk alt hun kunne mot mål og la seg ned i målområdet mens konkurrentene fortsatte i sporet ved siden av.

VG Live: Slik forløp dagens jaktstart seg!

Gråt i målområdet

Weng trodde hun hadde tatt andreplassen, og virket ikke helt å forstå hva som hadde skjedd før hun snudde hodet, der løperne hun gikk i gruppe med ikke fulgte etter.

Heidi Weng tapte med det mye tid, og potensielt mange verdenscuppoeng, men fortsatte rennet etter at forvirringen hadde lagt seg. I mål kom hun inn som nummer ni, ett minutt og 27 sekunder bak suverene Johaug.

Da kom også tårene. En hulkende Weng ble trøstet av flere, med svenske Ida Ingemarsdotter i spissen.

Etterpå ble hun skjermet av mediesjefen, og gikk rett forbi pressen uten å si et eneste ord. Det er fortsatt uvisst når hun ønsker å snakke om hendelsen. Beskjeden VG har fått er at hun er utrøstelig for øyeblikket.

– Det som skjedde med Heidi er bare trist. Jeg forsøkte å trøste henne og si at hun er i bra form. Vi er snart i Lillehammer, og jeg ba henne vise formen på nytt da, forteller Ingemarsdotter til VG at hun sa til Weng.

Weng, som med andreplassen hun lå an til, ville fått 160 verdenscuppoeng, måtte ta til takke med 58. Sammenlagt har hun nå 152 poeng etter minitourens tre øvelser. Johaug topper med 313.

– Da vi passerte tredjerunden, tok jeg et kast med hodet for å se hvordan de bak lå an. Da så jeg at en av jentene var på vei til meg, og tenkte: «Fader, er det Heidi?!» Så tenkte jeg med meg selv bare «Herregud, er det mål nå? Nei, det kan ikke skje». Så så jeg at Ingvild og Stina og Ida kom bak meg, og da skjønte jeg at Heidi hadde gått feil, sier Therese Joahug til VG om Wengs bom.

Hun har selv opplevd lignende.

– Jeg skjønner fortvilelsen til Heidi. Det er ikke noe moro.

Landslagssjef Egil Kristiansen fikk ikke ordentlig med seg Wengs tabbe før den svenske landslagssjefen dunket han i ryggen og ba ham se på storskjermen.

– Jeg var jo overrasket, innrømmer Kristiansen.

– Men det er sånn som kan skje når det koker i hodet under et skirenn. Men det er frykterlig ergerlig. Hun er skikkelig deppa, fortsetter Kristiansen, som forsøkte å trøste henne så godt som mulig etterpå.

– Det går jo flere skirenn, men akkurat nå var det ikke lett å komme gjennom til henne, sier han til VG.

- Ulykkelig

Det er resten av de norske jentene enig i. De skal ta godt vare på Weng i dagene som kommer.

– Det er kjempekjedelig for henne, og hun er ganske ulykkelig. Hun sa hun var mest flau, men det er noe med at vi går alt vi kan hele veien, og det er lett å gå i surr. Det er kjempekjipt nå, men jeg tror at når vi kommer til mars, så er det nok ikke dette Heidi kommer til å huske, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

– Man er helt i sin egen verden, så jeg tror de aller fleste har vært nære eller usikre på hvor mange runder det er igjen. Det er synd at det skal skje, men har man gjort det en gang, tror jeg man aldri kommer til å gjøre det igjen. Jeg ga henne en god klem og sa det kunne skjedd hvem som helst, sier Maiken Caspersen Falla til statskanalen.

Her kan du lese mer om