Jacobsen i tårer etter «umulig» bronse

LAHTI/OSLO (VG) Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble avskrevet etter et tidlig fall på tremila. Så avanserte 30-åringen fra sisteplass til bronsemedalje – med to skader.

Publisert:

Da hun avanserte gjennom pressesonen etter løpet haltet Heming-jenta seg fra intervju til intervju.

– Det går vel over dette også. Jeg ramlet helt i starten. Det var ikke godt. Det var ikke noe digg å gå tre mil i dag, sier Uhrenholdt Jacobsen og smiler tappert til VG.

Lest denne? Her rapper trener Hjelmeset til en svenske med staven

Tårene trillet

Svært tidlig i løpet gikk Jacobsen ned i snøen. Hun havnet langt bak teten. NRK-kommentator Jann Post kalte det «helt krise». Kollega Torgeir Bjørn mente oppgaven var umulig.

Med et helt felt mellom seg og en temposettende Marit Bjørgen i front, var vurderingen at det ville koste for mye tid og krefter for å kunne kjempe om en topp-plassering.

Men 30-åringen nektet å gi opp. Uhrenholdt Jacobsen gikk i stedet hurtig i det lette terrenget og brukte utforbakkene til å hente inn de tapte meterne på konkurrentene i front. Parallelt pågikk det en mental kamp i hodet hennes. Bronseløpet kostet ikke bare krefter fysisk, men også psykisk. Derfor kom også tårene i intervju med VG etter målgang.

– Jeg er veldig glad for at det er over. Det kostet mye. vondt er det ikke her og nå, men det var krevende underveis, sier hun – og tårene triller enda mer.

– Jeg skjønner ikke hvordan jeg klarte det. Adrenalinet slår inn. Og viljen. Jeg er i en absurd form, slår hun fast.

Les også: Trenerens valg kan ha reddet historiske Gull-Bjørgen

Saken fortsetter under Bjørgens seiersintervju.

– Absurd form

Etter rennet har hun vondt i setet og ryggen. Likevel smiler Uhrenholdt Jacobsen, som trolig har stått for en av karrierens største prestasjoner. Hun reiser nå hjem fra Lahti med to bronsemedaljer og ett stafettgull.

Hadde det ikke vært for skadene hun pådro seg i fallet etter bare noen minutter av løpet, tror 30-åringen at hun kanskje kunne avansert ytterligere et steg eller to på pallen.

Da hun kom i mål var det bare lettelse. Uhrenholdt Jacobsen ville bare føle at hun hadde gitt alt. Det gjorde hun virkelig, sier Oslo-jenta selv. Det er få som vil bestride det.

– Mentalt tror jeg det er det sterkeste jeg har gjort. Fysisk kunne jeg vært enda bedre om jeg hadde holdt meg på beina. Jeg viser mental styrke. Det er jeg fornøyd med sier bronsevinner Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder