NUMMER 16: Petter Northug var rundt 45 sekunder bak vinner Finn Hågen Krogh i dagens verdenscuprenn i Östersund, generalprøven før VM. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

Petter Northug: – Positivt at det ikke gikk fort i dag

ÖSTERSUND (VG) Petter Northug tror det er «positivt» at han og Martin Johnsrud Sundby kom langt bak i dagens VM-generalprøve i Östersund.

  • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over fem år gammel

– Jeg tror det er veldig positivt at det ikke gikk fort i dag, sier Northug når han går gjennom pressesonen etter løpet.

Han tar seg god tid og virker til å ha selvtilliten i orden foran VM-starten torsdag. Bak ham står Martin Johnsrud og forteller at han er «litt mer usikker» etter sin 12. plass.

– Det har ingenting å si, svarer Northug om sin 16. plass.

– Jeg har sjelden vært blant de 20 beste i det siste rennet før et mesterskap.

Han bedyrer at han gleder seg til å komme i gang i Falun. Lørdag holdt Northug en pressekonferanse der han blant annet sa at de norske løperne må regne med noen ufine tilrop fra tilskuerne i Falun.

– Mesterskap er alltid spesielt, og i dette tilfellet er det spesielt fordi det går i Sverige. Alle mesterskap har sin sjarm, det var spesielt å gå i Russland også.

– Har du noen gang vært bedre forberedt til et mesterskap, spør Adresseavisens utsendte.

– Jeg har alltid vært godt forberedt til mesterskap, svarer Northug, men må innrømme at det ikke var sånn foran Sotsji-OL i fjor.

Om søndagens løp sier han:

– Jeg mangler såklart akselerasjon og toppfart. Det er litt for tidlig etter høyden. Men jeg henger bra med i to runder, så går det seigere på den siste runden, er Northugs analyse.

Den svenske landslagstreneren Rikard Grip er enig med Northug om at dagens plasseringer ikke betyr noe for VM:

– Det handler mye om å komme ned fra høyden og hvordan man håndterer det. Petter en dyktig løper som vet hvordan han gjøre det. Han kjenner nok sin kropp så godt at han blir skikkelig farlig allerede på torsdag.

Martin Johnsrud Sundby sier at han har tatt det veldig den siste tiden:

– Jeg mer spent enn jeg har vært tidligere i vinter, innrømmer han.

– Jeg har vært veldig selvsikker på egen form og egen kapasitet. Nå går jeg inn i et VM med en mer usikker følelse enn jeg hadde håpet på, men likevel tror jeg på det beste.

– Northug mener at det er bare positivt?

– Det har vel vist seg ganske ofte at det ikke lønner seg å være helt på topp den siste helgen før mesterskapet, men likevel så er det aldri noen ulempe å gå fort på ski, sier Martin Johnsrud Sundby når han stopper opp i pressesonen.

– Jeg er på stigende, beroliger han seg med.

Les også

Mer om

  1. Langrenn
  2. Ski-VM

Flere artikler

  1. Sundby avviser overtrening: – Det er totalt utelukket

  2. Trener Kveen mener Northug må gjøre «en helsikes jobb»

  3. Northug om Iversen: – Nå blir det penger på konto og damer på fanget

  4. Suverene Krogh utklasset Northug og Sundby: – Veldig overraskende

  5. Martin Johnsrud Sundby må stå over tremila: – Utrolig kjedelig å bli syk nå

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder