UTEBLIR: Petter Northug skal ikke delta på Toppidrettsveka. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Petter Northug melder nye forfall – må droppe høydeopphold

Petter Northug (32) er på bedringens vei, men står over sprint i Trysil og Toppidrettsveka neste uke. Han må også avlyse et planlagt høydeopphold.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Man ønsker ikke en situasjon med to uker uten trening, men det snudde heldigvis godt. Fra torsdag og fredag begynte det endelig å løsne litt. Nå er det bare å skynde seg langsomt. Vi håper det skal bli bra, sier Arild Monsen, landslagstrener til VG.

Likevel går Toppidrettsveka uten 32-åringen. Han stiller heller ikke på mandagens sprint i Trysil – hvor flere av de beste norske utøverne stiller.

Monsen og Northug hadde et møte søndag. Der ble det også bestemt å kansellere en planlagt reise til høyden i slutten av august.

– Det høydeopplegget skulle vært hans første for sesongen. Han var jo på et lite et med faren. Det er mye omtalt, men det var ikke rare oppholdet. Slik det er nå, er det det beste valget vi kan gjøre, forklarer Monsen til VG.

les også

Northugs forfallsliste: Har kun gått 41 av 92 verdenscuprenn siden siste VM-gull

– Petter er glad

Northug deltar i stedet på samlingene med sprintlaget i Torsby 23–29. august samt på Lillehammer 10–15. september.

– Petter er glad for at han er tilbake, han er optimistisk og ser lyst på at han ikke har hatt sykdom i kroppen. Vi skal nå få gjort et godt og grundig treningsarbeid fremover, sier landslagstrener Arild Monsen.

Skistjernen har følt seg sliten etter at han var på treningsuke med sin far i Spania for kort tid siden. Etter det har han uteblitt fra Blinkfestivalen og landslagssamlingen i Steinkjer.

– Stresser ikke

– Jeg stresser ikke med at jeg har litt tyngre dager nå. I vår treningshverdag vil du møte dager som er litt tyngre. Da handler det om å lytte til kroppen og ikke gjøre dumme ting som kan gjøre det til en lengre periode. Jeg er tilbake i full trening innen veldig kort tid, sa Northug ifølge Trønder-Avisa nylig.

les også

Nå snakker Northug selv: – Handler om å lytte til kroppen og ikke gjøre dumme ting

Han har tatt blodprøver – uten at de har gitt spesielle svar.

Northug har hatt noen tunge sesonger bak seg etter at han ble VM-konge i Falun i 2015. Denne sesongen er han tilbake på landslaget i sprintgjengen.

Heller ikke sesongoppkjøringene har gått etter planen de seneste årene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder