UNGKARSREDE: Her skal Petter Northug flytte inn om kort tid. Den vertikaldelte tomannsboligen i området rundt Dalgård på Byåsen har en prisantydning på 3,6 millioner kroner. Foto: Trond Solberg, VG og Andreas Vongraven.

Her er Petter Northugs nye ungkarshule

MERÅKER (VG Nett) Midt i sesongoppkjøringen har Petter Northug (25) også tatt seg tid til å signere kjøpskontrakten på sin første bolig.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Han har bestemt seg for at han heller vil eie leilighet enn å leie. Leieprisene i Trondheim er såpass høye at det lønner seg like mye å kjøpe selv, sier pappa John Northug til VG Nett.

Nære skiløypene

I Trondheim har han valgt å investere for alvor - den vertikaldelte tomannsboligen i området rundt Dalgård på Byåsen har en prisantydning på 3,6 millioner kroner.

- Petter likte området så fort han hadde fått sett det. Det er veldig ordentlig og fint der, forteller Northug.

Les også: - Ikke akkurat noe Einstein ville ha gjort

Med å skaffe seg leilighet i området rundt Byåsen, har Petter Northug også skaffet seg gode treningsforhold. Gangavstand til skiløyper, gode fasiliteter for løping og fotball er noe av det han får i nærområdet.

- Han tilbringer jo mye tid i Trondheim. I Meråker er han stort sett i treningsperiodene, sier pappa John.

Les også: Northug om Rachel-spørsmålene

Northugs første kjøp

Boligen Northug nå har kjøpt, er hans første som selveier. Hittil har 25-åringen bare leid i Trondheim. Men som 25-årig singel mann, var det nå på tide med egen ungkarshule.

- Boligen er med kjeller og i en og en halv etasje. Huset er bygget i 2005, og var i veldig god stand, sier faren.

VGTV: Se Northug og Hjelmeset som Elivs i Las Vegas

Mye tid i Trondheim til tross - denne uken er Northug i Meråker. De siste ukene har vært tøffe, med høydeopphold i Davos og i Oberhof, samt Toppidrettsveka i Aure, hvor han gjorde rent bord. Men ennå er det ikke hvile å få for Northug - på formiddagen i dag kjørte han ei knallhard treningsøkt med intervaller i en åtte kilometer lang bakke.

- Jeg kjenner at jeg er i god form, kanskje bedre enn på samme tid i fjor. Men jeg har mer å gå på, sier en sliten Northug til VG Nett like etter endt økt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder