Skadeplagede Maiken Caspersen Falla tapte spurten på lagsprinten

Maiken Caspersen Falla, som sliter med betennelse i foten, ble knust av svenske Maja Dahlqvist i avslutningen under lagsprinten i Lahti.

Falla, som utgjorde Norge 1 med Tiril Udnes Weng, hadde ledelsen på vei ned den siste bakken inn mot stadion.

les også

Iversen og Klæbo fikk sin revansje i Lahti

Men i siste sving før oppløpet slapp Falla den svenske rivalen på innsiden. Dermed fikk Dahlqvist ledelsen inn på oppløpet, og den tok hun godt vare på. Sveriges andrelag sikret tredjeplassen.

– Det ble litt rotete, men jeg føler at vi klarer oss ganske bra. Alt i alt er det en god følelse og bedre enn sist. Det må vi ta med oss, sier Falla til NTB.

Før gårsdagens sprintseier gikk Falla på smertestillende. Hun sliter med en betennelse i foten, melder NTB. Det gjorde at hun måtte stå over flere treningsøkter denne uken. Falla var usikker i forkant av dagens løp.

– Forhåpentlig slipper jeg å ta smertestillende i VM, men mest sannsynlig slipper jeg ikke det. Det eneste som hjelper mot en sånn betennelse er å ta det med ro i 14 dager, men det har jeg ikke tid til. Det har sittet og murret siden Tour de Ski, men det er først nå det er blitt ille som det nå, sa Falla til NTB.

Slik kom gårsdagens seier:

Spesielt fristil gjør vondt for Norges gullhåp på sprinten i Seefeld-VM som går 21. februar.

Anna Svendsen skaffet Norge 2 luke før den siste etappen på lagsprinten, men Mari Eide ble hentet inn og klarte ikke å kjempe om pallplass. Norge 2 endte til slutt på niendeplass.

les også

Medaljen røyk for Ragnhild Mowinckel etter feil: - Merket at farten ble borte

– Det var veldig kjipt. Jeg gikk skikkelig på smellen i siste bakken, og jeg tror aldri jeg har hatt så stive bein noen gang. Det var veldig synd, for Anna ga meg tidenes mulighet. Jeg trodde jeg hadde kontroll på syra, men det hadde jeg ikke, sier Mari Eide til NRK.

Tiril Udnes Weng var selvkritisk etter løpet, ifølge NTB. Hun mente at det helt sikkert hadde blitt seier om Anna Svendsen hadde gått på 1.-laget.

– Tiril var den best kvalifiserte, og hun fortjente å gå. Det var en tøff dag i går. Det gikk i ett fra kvart over ti til kvart over seks, og det er litt bingo hvordan dagsformen er etter en slik dag. Jeg synes det er en god prestasjon at vi kjemper oss inn til en andreplass, og det er en kjempefin erfaring for Tiril å ta med seg. Det er virkelig noe å bygge videre på, og Tiril er en het kandidat til å få lagsprinten i VM også, sa Falla til NTB.

I NM-sprinten vant Lotta Udnes Weng spurten mot Falla og Kristine Stavås Skistad:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder