SPONSORKLÆR: Petter Northug viste seg for siste gang i egne sponsorklær under den nasjonale åpningen på Beitostølen i november i fjor. Tirsdag denne uken var landslagsavtalen over - for denne gang.
SPONSORKLÆR: Petter Northug viste seg for siste gang i egne sponsorklær under den nasjonale åpningen på Beitostølen i november i fjor. Tirsdag denne uken var landslagsavtalen over - for denne gang. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Må legge Northug-klær til lagring frem til neste vinter

Det er fortsatt mye usolgte Northug-klær - og snart kan det være for sent

LANGRENN

Petter Northugs (29) hovedsponsor har ingen planer for
skistjernen etter 1. mai. De vet ikke om superstjernen fortsatt skal være med på Coop-laget.

Publisert:

Petter Northug er tilbake i reklame på TV og i aviser for sin hovedsponsor, etter at landslagsavtalen gikk ut. Neste lørdag går han Skarverennet. Det er usikkert om VM-kongen fra Falun vil satse langløp eller verdenscup kommende sesong. Northug tok fire VM-gull i Sverige.

- Vi er glade for å ha ham tilbake i Coop-klær. Vi bruker ham litt i reklamer nå. Vi gratulerer ham og viser frem samarbeidet, sier kommunikasjonsdirektør i Coop, Kristin Paus til VG.

Hun mener de har Norges sterkeste merkevarenavn på laget.

- En intern undersøkelse viser at over 80 prosent av Norges befolkning vet at Coop er hovedsamarbeidspartneren til Northug. Det er ingen andre som kan sammenlignes med ham oppmerksomhetsmessig, sier Paus fornøyd.

Les også: Petter Northug kan tjene 17 mill. på suksessåret.

Fortsatt mye Northug-klær igjen

Foran sesongen i fjor hadde sponsoren en stor kolleksjon med Northug-klær klar, men på grunn av landslagsavtalen fikk de bare tre uker på seg til å selge klærne. Northug fikk ikke promotere sin hovedsponsor fra slutten av november frem til 7. april. Det er mye Northug-klær igjen.

- Det var mest vinterkolleksjon. Det er ikke helt tid for det nå. Vi venter til høsten hvis vi kan. Vi setter det på lager til vi kan selge det igjen. Det er jo ikke noen moteplagg, så det går bra. Om vi kan selge det da, sier Paus.

For Skiforbundet krever at Northug er en del av landslaget hele året dersom han vil gå verdenscup kommende sesong. Dersom han signerer med skiforbundet, så er avtalen med Coop over 1. mai. Northug har nylig sagt til VG at det er uaktuelt å bryte avtalen med sin hovedsamarbeidspartner.

Har ingen store planer for Northug nå

Men på grunn av usikkerheten om Northugs fremtid, så har de få planer med Northug akkurat nå.

- Vi avventer de store stuntene til vi vet hva som skjer med avtalen mellom Northug og skiforbundet, sier Paus.

Northug-leiren hadde en samtale med Norges Skiforbund for noen dager siden.

– Poenger et at Petter har sagt at han ønsker å bruke litt tid på å bestemme seg for hvordan han vil satse. Det står og faller på Petter. Det er Petter som må styre hva han ønsker, sa avtroppende langrennssjef Åge Skinstad da.

Manager Are Sørum Langås forteller til VG at det ikke er bestemt når neste møte finner sted.

Akkurat nå er langrennsledelsen på tur til Danmark hvor de skal oppsummere sesongen og legge planer for den neste.

Her kan du lese mer om