Caspersen Falla tapte spurtthriller - Johaug mistet Tour de Ski-ledelsen

LENZERHEIDE/OSLO (VG) Maiken Caspersen Falla (29) ble slått med noen få centimeter av Annamarija Lampic i spurten på sprinten i Tour de Ski. Nå reiser hun hjem fra Tour de Ski.

Det måtte målfoto til for å se at Lampic var noen få centimeter foran.

Caspersen Falla hadde ledelsen inn på oppløpet i sprintfinalen, men sloveneren kom i høy fart bakfra, og fikk akkurat foten foran Caspersen Falla.

– Det var nærme, jeg prøver det jeg har opp siste bakken, og vet de kommer fort bak, men de er både tyngre og raskere enn meg på oppløpet, forklarer Caspersen Falla på TV 2.

les også

Suverene Klæbo med maktdemonstrasjon på sprinten

Natalia Neprjajeva ble nummer tre, hun overtar også ledelsen i Tour de Ski fra Therese Johaug. Også Tiril Udnes Weng var i finalen, hun gikk inn til 6. plass. I sammendraget ligger hun som nummer fire.

Derfor reiser hun hjem

Caspersen Falla reiser etter planen hjem fra Tour de Ski etter søndagens konkurranse. Hun forteller at kroppen er sliten, og at hun er fornøyd med 2. plassen søndag, etter å ha blitt nummer 52 lørdag.

– I går var det så fryktelig dårlig at det var til å le av. Det er en god følelse å reise hjem som nummer to, det blir en bedre start på treningsperioden hjemme. Jeg skulle gjerne gått hele Tour de Ski, men jeg har vært syk og sliten, og gått glipp av distanserenn og hardøkter, jeg må hjem og få lagt ned den jobben jeg har gått glipp av, forklarer Caspersen Falla til VG.

Johaug i kvartfinale

Therese Johaug kriget seg videre fra prologen, og tok med seg seks bonussekunder.

– Sprint er bare ikke min greie, jeg synes jeg gjorde en knallbra prolog, men starten min er ikke imponerende, det er sirup, lo hun til TV 2.

Hun ser nå lyst på fortsettelsen, selv om hun for øyeblikket ikke leder Touren.

– Jeg ser veldig lyst på det. Det var viktig at jeg kom meg videre og får med seks bonussekunder, nå venter to gode distanser for meg i Toblach, fortsetter hun optimistisk.

Mange trodde at Heidi Weng var kvinnen som skulle overta ledertrøya, men også hun røk ut i kvartfinalen. Ingvild Flugstad Østberg røk ut i prologen.

Anne Kjersti Kalvå var i semifinale, og ble nummer tre, men tiden var ikke god nok for finaleplass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder