HELT OVERLEGEN: Jarl Magnus Riiber (22) tok sin 20. seier i verdenscupen i Val di Fiemme fredag. Bildet er fra ski-VM i fjor. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Kombinert-Riiber suveren: V-cupseier nummer 20

Den vordende far Jarl Magnus Riiber (22) hadde 23 sekunder å gå på til nummer to Espen Bjørnstad etter hopprennet. Han hadde null problemer med å ta sin 20. seier i kombinert-verdenscupen.

– Det var godt endelig å få ut potensialet. Jeg forstod at de bak åpnet hardt, jeg prøvde å åpne kontrollert, sier Jarl Magnus Riiber i et seiersintervju med NRK.

Det er hans første triumf i Val di Fiemme. På spørsmål om hans overlegenhet er litt for mye av det gode, svarer han «nei» - og at han ikke vil si det. Han tilføyer at det er slik kombinert er. Det er om å gjøre å hoppe godt i bakken og gå godt i langrenntraseen.

BEST I BAKKEN OGSÅ: Jarl Magnus Riiber hoppet 104,5 meter i Val di Fiemme fredag. Foto: ANDREA SOLERO / EPA

Jørgen Graabak ble nummer tre, bak Vinzenz Geiger. Over mål var han snaut 27 sekunder bak Riiber, mens Graabak måtte se seg slått med ett sekund av den sterke tyskeren.

Jarl Magnus Riiber gir uttrykk for at han er usikker på hvor vidt han skal starte alle tre kombinertkonkurransene denne helgen. Årsaken er litt helse-smårusk.

Ustoppelige Riiber – har vunnet 14 verdenscuprenn på ett år

– Normalt sett skal det holde. Men man vet aldri, uttalte Jarl Magnus Riiber til NRK før han startet skøytingen over 10 kilometer.

Han skulle etter planen holde igjen litt fra start, av respekt for den siste av fire runder. Etter 1,3 kilometer hadde han økt ledelsen til nesten 32 sekunder. I det halsende feltet bak ham dominerte norske løpere. Etter hopprennet (104,5 meter) var det fem av dem blant topp fem på resultatlisten.

Jarl Magnus Riiber skal bli pappa

NRKs kommentator på plass i Italia la litt kraft i å jazze opp stemningen, sånn med å tanke på å skape spenning rundt «har han kontroll, eller er forspranget i ferd med å bli spist opp?» Uten særlig effekt. Jarl Magnus Riiber, som mellom hoppbakken og langrennsarenaen ymtet om tidligere forkjølelse, lot seg ikke affisere.

Etter fem kilometer var differansen mellom ham og kobbelet bak hele 45 sekunder. Altså halvveis. Foran den tredje langrennrunden var det ikke spenning å spore. Bortsett fra spørsmålet om hvem som skulle bli nummer to og tre. Blant de norske var det Jørgen Graabak, Espen Bjørnstad og Jens Lurås Oftebro som lå best til.

Riiber slo tilbake – sikret sesongens sjette verdenscupseier i kombinert

Jarl Magnus Riibers seier er hans syvende denne sesongen. Han har vunnet syv av åtte. Hans «dårligste» resultat er 2. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder