Simen Hegstad Krüger. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

OL-mesteren vraket til tremila i VM

SJUSJØEN (VG) Landslagsledelsen bekreftet i dag at Simen Hegstad Krüger er vraket til 30-kilometeren i Seefeld. Men han har ikke gitt opp stafettdrømmen.

Det norske laget på distansen lørdag 23.februar er Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby, Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen.

Røthe har imponert med en sterk sesong etter at han var mye plaget med sykdom forrige sesong.

– Jeg er skuffet over ikke å være på laget. Det er en kjedelig beskjed å få. Jeg har hatt en uke å samle meg på etter at jeg fikk beskjeden, sier Krüger til VG.

– Ble du forbannet?

– Jeg ble mer lei meg, svarer Krüger.

Bestill VGs VM-bibel her

les også

Hegstad Krüger skjønner ikke hvordan han klarte å rote bort seieren

Han har troen på en plass på femmila.

– Jeg vil gjerne få vise meg frem, sier Krüger til VG og legger til:

– Jeg har heller ikke gitt opp å få gå en stafettetappe. Det var veldig moro å få være en del av det i OL. Og 10 kilometer friteknikk er kanskje det jeg er aller best på, og det vet trenerne.

OL-HELT: Simen Hegstad Krüger tok både stafettgull og gull på 30 kilometer fellesstart med skibytte under lekene i Sør-Korea i fjor. Her etter stafetten sammen med Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn S. Delebekk

– Vondt

Landslagstrener Eirik Myht Nossum møtte pressen sammen med landslagssjef Vidar Løfshus.

– Det føles veldig vondt å vrake Simen, men vi er i en situasjon hvor vi har fire som har prestert bedre, og vi har noen som har x-faktor som vi tror kan ta det gullet foran ham. Jeg skjønner at han er veldig, veldig skuffet, sier Løfshus til VG.

Didrik Tønseth var også skuffet. Han var rangert bak Krüger.

På den samme pressekonferansen ble det også klart at Finn Hågen Krogh blir sistemann på det norske sprintlaget. Den går han sammen med Iversen, Klæbo og Sindre Bjørnestad Skar.

Eirik Brandsdal er reserve.

Eide fikk siste sprintplassen

Mari Eide fikk den siste plassen på kvinnelaget, og går sprinten sammen med Maiken Caspersen, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng og Kristine Stavås Skistad.

les også

Maiken Caspersen Falla spøkte med svenskene etter seier: - Vært for arrogante og overlegne

Falla har personlig friplass på sprinten siden hun er regjerende verdensmester, og derfor kan Norge stille med fem på distansen i årets VM.

Ane Appelkvist Stenseth er reserve.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder