Northugs tidligere trener Eirik Myhr Nossum overtar landslaget: - Uproblematisk

ULLEVAAL STADION (VG) Eirik Myhr Nossum (32) ble tirsdag presentert som ny landslagstrener for herrenes allround-landslag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Myhr Nossum har vært Tor-Arne Hetlands assistent, og rykker nå opp som hovedtrener. Tidligere i karrieren var han Petter Northugs personlige trener og altmuligmann i flere, og de har kjent hverandre siden barndommen.

– Jeg synes det var vanskeligere før, nå synes jeg det på ingen måte er vanskelig, sier den nye landslagsstreneren på VGs spørsmål om vennskapet til Petter Northug kommer til å skape utfordringer.

Selv om Northug hovedsakelig er på sprintlandslaget, er det ikke utenkelig at han skal gå noen distanserenn til vinteren.

– Er han tilbake der han var i 2015, skal han bli tatt ut. Han er fryktelig motivert og godt i gang på laget til Arild (Monsen, sprinttrener) med den jobben som skal gjøres. Det synes jeg er fryktelig gledelig, forklarer Myhr Nossum.

les også

Fullstendig fastlåst mellom Hetland og Skiforbundet

Tidligere meldt
VG og flere andre medier meldte tidligere denne uken at Myhr Nossum kom til å ta over landslagsjobben. Klokken 11.45 ble det bekreftet på en pressekonferanse på Ullevaal Stadion.

– Jeg håper jo at jeg kan fortsette å ta vare på mine styrker som trener, men jeg er innforstått med at det ikke blir kun populære avgjørelser jeg må fronte i årene som kommer, forklarer han på pressekonferansen der han ble presentert som ny landslagssjef for allround-landslaget.

Nossum har vært assistent under Tor-Arne Hetland i de to siste sesongene. Hetlands kontrakt løp egentlig ut neste sesong, men sterk intern misnøye gjorde at Hetland ikke fikk fullføre denne.

Dermed ender kabalen med at Nossum rykker opp som sjeftrener, og stillingen som Nossums assistent lyses ut.

– Vi ser for oss at Eirik og Arild (Monsen, sprinttrener) skal jobbe enda tettere framover nå. Det er viktig at det samarbeidet fungerer bra, melder landslagssjef Vidar Løfshus om Nossums rolle.

Ambisjoner

Nossums navn dukket tidlig opp som en mulig erstatter for Hetland, og han selv la ikke skjul på at han hadde ambisjoner.

– Jeg har sagt at én av mine ambisjoner i mitt trenervirke er å en gang være hovedtrener for et lag. Samtidig er jeg ydmyk i forhold til at det finnes mange fryktelig gode trenere. Jeg har også trivdes veldig godt i den rollen jeg har hatt. Men sagt på en annen måte, søker jeg på stillingen, sa trønderen i et intervju med NTB 24. april.

Til tross for sine unge alder, så har Eirik Myhr Nossum lang fartstid i skimiljøet.

Trente Northug i OL-sesong

Nossum var trener i Team Northug i 2013/2014-sesong. Det ble en tung sesong for Petter Northug, som dro hjem uten medalje fra OL i Sotsji. Beste individuelle plassering ble 10. plass på sprinten, mens Norge ble nummer fire på stafetten.

Han var i en årrekke trener i Lyn ski, og han har også vært både altmuligmann og personlig trener for Petter Northug i de to første sesongene som Northug sto utenfor landslaget.

Eirik Myhr Nossum er utdannet ved Norges Idrettshøgskole og har en mastergrad i idrettsfysiologi.

Northug har altså gjort comeback på landslaget etter fem år utenfor. Han er nå på sprintlaget. Nossum får hovedansvar for uttak på alle distanserenn. Northug har selvsagt ambisjoner om å være en del av Nossums uttak både i verdenscup og under VM i Seefeld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder