Hevder privatlag lokker Northug med millionlønn

Publisert: Oppdatert: 27.06.11 15:58
LANGRENN

Langrennsstjernen skal ikke ha bestemt seg

(VG Nett) Norges største langrennsstjerne, Petter Northug (25), skal være tilbudt mellom tre og seks millioner kroner for å signere for et nytt privatlag.

Ifølge Dagens Næringsliv er det Arena Group ASA som står bak det nye laget.

Bakmennene er den tidligere landslagstreneren Inge Bråten og mangeårig stadionspeaker og kommentator Kjell-Erik Kristiansen.

Også pappa og manager John Northug og bror Tomas Northug inngår i planene. Ifølge DN er også de tilbudt en betydelig sum penger. John Northug har ikke svart på VG Netts henvendelse.

Landslagsløperne Tord Asle Gjerdalen og Martin Johnsrud skal også tilbys millionlønn dersom planene realiseres.

- Jeg har ikke fått noe konkret tilbud, men jeg har hørt snakk om noe. Jeg vet ikke hva planene og tankene er, sier Gjerdalen til VG Nett.

Er du på Facebook? Følg VG Nett-sporten!

Slik VG Nett forstår det, er det snakk om å bryte ut av landslaget slik skøyteverdensmester Håvard Bøkko gjorde 5.april i år. Det betyr at Northug og de andre vil representere Norge - dersom de blir tatt ut - i verdenscup og mesterskap, men at de trener og profileres gjennom det private laget.

- Aner ikke, er Gjerdalens kommentar til spørsmålet om dette stemmer.

Les også: Bøkko forlater landslaget

Skinstad mener det er smigrende

Langrennssjef Åge Skinstad bekrefter overfor VG Nett at han har hørt snakk om planene, men avviser at de frykter å miste landslagsstjernene med Northug i spissen.

- Vi gjør ikke noe spesielt utover det å legge til rette på best mulig måte. Vi har som ambisjon å være verdens beste langrennsnasjon, og da må vi ha verdens beste støtteapparat, sier Åge Skinstad.

- Det er smigrende for norsk langrenn at det er aktører som ønsker å tilby gode betingelser og lager gode opplegg som er med på å skjerpe oss, som igjen gjør at vi er enda mer på hugget for å få til det beste opplegget. Vi har en veldig fin dialog med løperne, tilføyer han.

Underlagt sentrale avtaler

Skinstad påpeker at landslaget har tatt 18 gull i perioden fra VM i Liberec i 2009 til nå, at de har vunnet lagkonkurransen i verdenscupen og i Tour de Ski og verdenscupen individuelt én gang.

VG Debatt: Diskuter vintersport her!

Uavhengig av om løperne er på landslaget eller ikke, er de med en gang de blir tatt ut til å representere Norge i verdenscupen underlagt norsk langrenns sentrale avtaler.

Derfor kunne for eksempel Sjur Røthe, som i fjor var en del av privatlaget Team Manpower, ikle seg akkurat det han ville i norgescupen, mens han måtte bruke forbundets klær i verdenscupen.

- Jeg blir overrasket hvis det er av interesse for dette privatlaget å gi millionlønninger til løpere for at de skal gå i norgescupen, sier Åge Skinstad til VG Nett.

- Ikke bestemt seg

Spekulasjonene rundt Northugs fremtid på eller utenfor langrennslandslaget har vært mange. Seneste for en snau uke siden meldte TV 2 at Northug vil starte privatlag for å oppnå suksess i blant annet Vasaloppet.

- Dem (TV 2) om det. Men det planlegges et opplegg, det har vært kjent lenge. Det skal foregå som en del av landslaget, sa pressekontakt Otto Ulseth til VG Nett da.

Ifølge Dagens Næringsliv har ikke Northug bestemt seg for hvilket opplegg han skal gå for. Hele privatlaget skal stå og falle på om Northug blir med eller ikke.

Det nye privatlagets opplegg skal ikke stå i veien for utøvernes private avtaler. I verdenscupen skal imidlertid langrennsløperne gå med Norges Skiforbunds sponsorer på drakten.

Petter Northugs manager og pappa John Northug har ikke besvart VG Netts henvendelser mandag.

Denne artikkelen handler om