TILBAKE: Marit Bjørgen gjør comeback etter svangerskapet under den 42km lange etappen i Marit Bjørgen-rennet. Start og mål er i Frøsetmarka skianlegg på Støren. Foto: Ole Martin Wold , NTB scanpix

Marit Bjørgen gjorde comeback: – Tungt og vanskelig

Marit Bjørgen (35) var i strålende humør da hun stilte til start i sitt første renn siden svangerskapet. Men litt tungt var det.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den nybakte moren til Marius har stått over alle verdenscuprenn denne sesongen på grunn av svangerskap, men var lørdag formiddag tilbake i konkurranse for første gang siden fødselen den 26. desember i fjor.

LES OGSÅ: Bjørgens kjærlighetshistorie – fra tribuneflørting til ferske foreldre

Renn-comebacket til Bjørgen kom i skidronningens eget renn, Marit Bjørgen-rennet. Start og mål i den 42 kilometer lange distansen er i Frøsetmarka skianlegg på Støren. Stilen var klassisk.

– Det var artig å få på startnummer igjen. Det var litt tungt og vanskelig, men det gikk egentlig greit, sier Bjørgen ifølge Adresseavisen.

35-åringen brukte drøye to timer på å gjøre unna de 42 kilometerne.

– Iblant kjente jeg god sprut og at teknikken var der, sier hun.

Bjørgen kan glede seg over at hun gikk seirende ut av comebacket – men så var hun også den eneste i sin konkurranseklasse. Hun gikk inn til tiden 2.16.32 i strålende værforhold.

Marit Bjørgen stiller også i Kulåssprinten i Sarpsborg den 16. mars. Og hun har allerede sagt at hun stiller til start i del to av NM i månedsskiftet mars/april. Der tror hun at hun kan slå Therese Johaug.

– Jeg ser at hun går veldig fort. Jeg er veldig nysgjerrig på hvor fort det går. Men jeg er klar over at det må gjøres en vanvittig bra jobb skal jeg klare å matche henne, sa Bjørgen til NRK tidligere denne måneden.

På spørsmål om hun hadde troen, svarte hun:

– Jeg har trua på at jeg kan det. Det er viktig for meg å tro det.

SUNDBY: – Syk? Ja, ja, det har jeg vært lenge

Johaug sier til rikskanalen at hun kan bli slått av mamma Bjørgen allerede i vinter.

– Man skal ikke se bort ifra det, hvis hun er skikkelig tent og jeg begynner å være på en nedadgående kurve. Klart hun har mulighet.

Her er flere bilder av Bjørgens comeback:

STORFORNØYD: Marit Bjørgen gjorde comeback etter svangerskapet. Hun var den eneste i sin konkurranseklasse. Foto: Ole Martin Wold , NTB scanpix

COMEBACK: Marit Bjørgen gjør comeback etter svangerskapet under den 42km lange etappen i Marit Bjørgen-rennet. Start og mål er i Frøsetmarka skianlegg på Støren. Foto: Ole Martin Wold , NTB scanpix

START: Marit Bjørgens comebackrenn etter svangerskapet er det 42km lange Marit Bjørgen-rennet. Start og mål er i frøsetmarka skianlegg på støren. Stilen er klassisk. Foto: Ole Martin Wold , NTB scanpix

SMILENDE: Marit Bjørgens comebackrenn etter svangerskapet er det 42km lange Marit Bjørgen-rennet. Start og mål er i frøsetmarka skianlegg på støren. Stilen er klassisk. Foto: Ole Martin Wold , NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder