NESTEN: Her har Magnus Moan akkurat kastet seg over målstreken i håp om å ta VM-gull med det norske kombinertlaget søndag. Det holdt akkurat ikke og Norge måtte nøye seg med sølvmealje. FOTO: NTB Scanpix

Moan stivnet i spurten om VM-gullet

VAL DI FIEMME/OSLO (VG Nett) Magnus Moan (29) så ut til å gå Norge inn til det første kombinertgullet på åtte år, men franske Jason Lamy Chappuis (26) ble for sterk på oppløpet.

  • Øyvind Knoph Askeland
  • Jørgen B. Hoff
  • Leif Wahl Paulsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det så ut som om «Monster-Moan» var tilbake da han rykket til i den siste bakken, og opparbeidet seg tilsynelatende de nødvendige meterene på konkurrentene, men Chappuis ga seg ikke.

- Jeg må la det synke inn. Jeg har underskudd på suksess for tida. Jeg har så veldig lyst til å lykkes. Det er så mange som står på rundt som vil at vi skal lykkes, men vi får det liksom ikke helt til, sier en tydelig skuffet Magnus Moan til NRK etter sisteetappen.

BARE NESTEN: Her går Magnus Moan ut på sisteetappen under lagkonkurransen i Val di Fiemme søndag. FOTO: NTB/Scanpix

Moan gjorde det han kunne på oppløpet, men stivnet til og verdensmesteren fra Frankrike fikk kastet seg de nødvendige tidelene foran over målstreken. Like bak kjempet USA seg til en bronsemedalje.

Lite om å gjøre

0,4 tideler var alt som skilte den norske kvartetten fra et etterlengtet VM-gull, men fortsatt er lagkonkurransen i Oberstdorf i 2005 siste triumf i den tidligere paradegrenen.

- Han brukte nok litt krefter på rykket som kanskje gjorde at han stivnet litt på oppløpet, men det var et hederlig forsøk, sier NRKs kombinertekspert Fred Børre Lundberg etter løpet.

Hentet inn forspranget

Norge gikk ut 50 sekunder bak Japan etter det kombinerte hopprennet, mye på grunn av et svakt hopp av Jørgen Graabak på bare 80,5 meter.

Trønderen gjorde imidlertid opp for seg med en strålende etappe i langrennssporet, hvor han tok igjen 45 sekunder på teten, og sendte Håvard Klemetsen ut like i rygg på forhåndsfavorittene fra Østerrike.

- Jeg kapper ned forspranget med 45 sekunder på fem kilometer, så det skal jeg være fornøyd med, sa Graabak til VG Nett etter etappen.

Les fyldig referat her.

Klemetsen disponerte løpet sitt greit, og sørget for at langrennsterke Magnus Krog var på skuddhold foran tredjeetappen.

- Det var et bra løp, bra taktisk. Akkurat som planlagt, sier Klemetsen til VG Nett.

FEIRET SØLV: Her jubler Jørgen Graabak, Magnus Krog, Håvard Klemetsen og Magnus Moan for sølv i lagkonkurransen i VM i Val di Fiemme. FOTO: NTB Scanpix


Klemetsen sa etter etappen sin at han ville bli skuffet dersom det ikke endte med gull. Etter Moan var i mål var han likevel fornøyd.

- Det smaker veldig bra. Fra utgangspunktet før start så skal vi være kjempefornøyde, sier Klemetsen til NRK etter konkurransen.

Krog gjorde sin del av jobben, og dermed gikk Magnus Moan ut på siste etappe i selskap med Østerrike, Frankrike, Japan og USA.

Dermed ble det et lureløp for ankermannen, som hadde fordel av langt bedre ski enn i fredagens individuelle renn. Kroppen så også ut til å fungere langt bedre, men oppløpet ble 30 meter for langt til at det holdt helt inn.

Resultatliste kombinert lagkonkurranse:

1. Frankrike
2. Norge + 0.4
3. USA + 4.2
4. Japan + 5.6
5. Østerrike + 7.6
6. Tyskland + 1.07.6
7. Italia + 1.10.5

Norges lag: Magnus Moan, Magnus Krog, Jørgen Graabak og Håvard Klemetsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder