ØNSKER LANGSIKTIG AVTALE: Petter Northug fortalte at han ønsker en langsiktig avtale med Norges Skiforbund da han møtte VG, TV 2 og NRK onsdag kveld. Til høyre: Manager Are Sørum Langås. Foto: Gøran Bohlin , VG

Skiforbundet inviterer Northug til møte i åpent brev

Ønsker personlige samtaler med skikongen for å løse konflikten

Northugs manager: – Vi er glade for at Skiforbundet åpner døren

Norges Skiforbund strekker ut en hånd til Petter Northug. I formiddag ble skikongen invitert til et møte i håp om å komme til enighet om en avtale som sikrer deltagelse i verdenscupen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Invitasjonen ble sendt fra Norges Skiforbund til Petter Northug i formiddag. Manager Are Sørum Langås og Team Northug møter initiativet med en stor tommel opp.

– Vi er selvsagt glade for at Skiforbundet åpner døren og tar oss imot til et møte slik vi tok initiativ til, skriver Langås i en SMS til VG.

Kommentar: Alle er tapere

Klokken 13.16 sendte Skiforbundet ut det åpne brevet fra generalsekretær Stein Opsal til Northug i en pressemelding:

Vil møte Northug personlig

Hei Petter,

Vi er glade for at du personlig vil engasjere deg, og ønsker deg velkommen til et møte i våre lokaler på Ullevål Stadion. Fra vår side vil skipresident Erik Røste, langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad og undertegnede være tilstede.

Du står selvfølgelig fritt til å ta med deg de rådgiverne du vil.

Det er viktig for oss å understreke at dette ikke er et forhandlingsmøte. Vi er imidlertid positive til å møte deg slik du ønsker. Vi vil samtidig gjennomgå Skiforbundets syn i saken.

Det har vært avholdt flere møter med ditt team i løpet av sommeren, senest onsdag for åtte dager siden. Skipresidenten avbrøt for eksempel sin sommerferie og reiste til Trondheim for å møte blant andre Are Sørum Langås i juli.

Derfor ser vi nå fram til å møte deg personlig. Det er fint om du så raskt som mulig sender over forslag til aktuelle tidspunkt, gjerne allerede i neste uke.

Med vennlig hilsen

Stein Opsal

Generalsekretær

Northug ønsker langsiktig avtale

Det skjer etter at Northug selv uttalte i onsdagens møte med VG, NRK og TV 2 at han ønsker en langsiktig avtale med Skiforbundet som sikrer at han kan gå verdenscup de kommende sesongen - samtidig som han opprettholder avtalen med Coop.

SKREV ÅPENT BREV: Generalsekretær Stein Opsal ønsker å møte Petter Northug personlig for å løse konflikten der skikongen ønsker å profilere sin sponsor gjennom vintersesongen. Foto: Cornelius Poppe , NTB scanpix

Les også: – Selv ikke Petter Northug er viktigere enn fellesskapet

I høstregnet onsdag kveld holdt 29-åringen en appell der han gjorde det klart at han ønsker en langsiktig avtale med Norges Skiforbund, med utgangspunkt i avtalen fra 2013/14-sesongen der han kunne promotere sin egen sponsor samtidig som han konkurrerte på landslaget.

Bakgrunn: Dette er Northug-konfliktene

– Jeg ble forespeilet det i 2013. Nå har jeg vært tre uker i høyden. Der har jeg ikke vært uten grunn. Jeg har vært der for å trene for å gå fort på ski. Jeg ønsker å gå fort på ski fremover. Ikke minst i VM om to år, i OL i 2018 og et nytt VM i 2019. Derfor trenger jeg en langsiktig avtale, sa Northug.

Manager Are Sørum Langås la til at VM-kongen fra Falun var innstilt på selv å møte Norges Skiforbund i håp om å få løst konflikten - slik at han kan delta i verdenscupen den kommende sesongen.

Artikkelen fortsetter under bildet

MØTTE PRESSEN: Petter Northug kom med en kort uttalelse om konflikten med Norges Skiforbund onsdag kveld. Han ville ikke bli stilt spørsmål etter appellen i møte med VG, TV 2 og NRK. Foto: Gøran Bohlin , VG

Det ble onsdag kjent at Petter Northug hadde sendt et brev til Skiforbundet der han ba om et møte for å løse konflikten.

Les også: Tufte mener Skiforbundet ga Northug lillefingeren

Skistyret hadde i helgen møte, og mandag ble det klart at Petter Northug ikke kommer til å gå verdenscupen kommende vinter - etter som han ikke har undertegnet avtalen som Norges Skiforbund la fram for ham i sommer.

Generalsekretær Stein Opsal sa onsdag at dette tilbudet er trukket tilbake, men han åpnet likevel for en løsning.

Skipresident Erik Røste har uttalt til VG at tilbudet som Northug fikk for kommende sesong var nøyaktig lik den avtalen han hadde i VM-sesongen 2014-15.

Northug ba om møte

Onsdag ble det kjent at Team Northug hadde bedt om et møte med ledelsen i Skiforbundet.

– Jeg har fått med meg at skiforbundet har nullstilt avtalen. Men jeg håper at de aksepterer en invitasjon til å åpne forhandlinger. Jeg ønsker ingen særbehandling, men en avtale på lik linje med alle andre utenfor landslag når jeg representerer Norge i verdenscup og mesterskap, og det ble jeg forespeilet i 2013, sa Petter Northug med sin manager Are Sørum Langås ved sin side utenfor Oslo Rådhus onsdag kveld.

Tirsdag kveld gikk Northug ut med en pressemelding der han hevdet at forbundet hadde gått bort fra sine løfter da han forlot landslaget våren 2013. NSF på sin side hevder at det i den avtalen var en klausul som tydelig sa at avtalen skulle evalueres etter det første året, og at den ikke dannet presedens for det videre samarbeidet.

Les også: Tre av ti vil se mindre langrenn uten Northug

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder