DUELLANTER: Petter Northug og Aleksander Legkov (t.h.) kan møtes til ekstra mange dueller kommende sesong, dersom begge velger å gå langløp i tillegg til VM og verdenscup. Dette bildet er fra jaktstarten i Toblach under Tour de Ski i januar 2013. Northug vant etappen foran Legkov, men det var Legkov som vant Tour de Ski sammenlagt det året. Northug har aldri vunnet Tour de Ski sammenlagt. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Legkov frykter «Nye Northug»

Den russiske stjernen vurderer å gå langløp etter VM

Alsgaard: Kan bli «all time high» på oppmerksomhet for langløp

Aleksander Legkov (31) er veldig spent på formen til Petter
Northug (28), to og en halv måned før verdenscupen starter.

Den siste helgen i november starter verdenscupen i Kuusamo i Finland. Etter Northugs enorme treningsinnsats i hele sommer, etter at han ble tatt for å kjøre i fylla i mai, så er Aleksander Legkov mer spent enn noensinne på Northug. I et intervju med tv-kanalen Rossija-2 innrømmer Legkov at han frykter Northug i VM-sesongen.

- Etter det som har skjedd, er det veldig spennende hvor god Northug blir, sier Legkov til Rossija-2.

Rivaler og gode kompiser

SHOWRENN: Petter Northug (bak) og Aleksander Legkov konkurrerte på rulleski opp til Grefsenkollen i Oslo i mai i fjor. De deltok også i et olabilløp. Foto:Trond Solberg,VG

Legkov vant femmila i OL på hjemmebane i Sotsji tidligere i år. Fredag ble det kjent at Northugs rival satser i et privatteam sammen med dopingtatte Jevgenij Dementjev frem til OL i 2018. Dementjev bleavslørt for EPO-bruk i 2009, men var tilbake i verdenscupen i 2012.

Northug og Legkov er gode kompiser. De har trent sammen ved flere anledninger. I mai i fjor deltok de i et showrenn i Oslo. Legkov forteller at de ikke har hatt noen kontakt etter Northugs biltur som endte i autovernet i Trondheim 4. mai.

-Northug er «blitt borte» siden i vår, men jeg har fått noe kontakt med ham via Instagram, sier Legkov til den russiske tv-kanalen.

De har hatt mange dueller i skisporet, og kommende sesong kan det bli ekstra mange dueller, for Legkov avslører at han ønsker å gå langløp etter VM, spesielt dersom VM ikke blir en suksess.

Alsgaard håper å stille til start i alle renn

Thomas Aalsgaard, i Team LeasePlan Go, ønsker selvfølgelig de beste skiløperne i verden hjertelig velkommen til langløpssirkuset.

BARE TO MÅNEDER IGJEN: Fredag 21. november starter en ny sesong med nasjonal åpning på Beitostølen. Thomas Alsgaard er klar for en ny vinter med langløp. Foto:Krister Sørbø,VG

- Det sier mye om utviklingen til langløp at de store profilene vil være med. Etter VM i Falun har også Daniel Rickardsson og Johan Olsson sagt at de vurderer å gå noen langløp. Det er jo ingen tvil om at det blir mer interessant med dem, sier Alsgaard til VG.

Den tidligere OL- og VM-vinneren håper selv å stille til start på alle langløpene i «Ski Classics» kommende sesong.

- Vasaloppet er helgen etter VM-femmila, så den kan komme litt kjapt for noen av dem som deltar der. En femmil sitter en stund i benene. Men Rickardsson kan vinne Vasaloppet. Han er sterk og vil være en av de største favorittene om han stiller, sier Alsgaard.

- Birken passer allrounderne bedre enn Vasaloppet

VM arrageres i Falun fra 19. februar og avsluttes med femmila 1. mars. Det betyr at to av tre langløp som er aktuelle for Legkov er Vasaloppet 8. mars og Birkebeinerrennet 21. mars.

- Birkebeinerrennet kan bli tidenes profilmessig. Oppmerksomheten kan nå «all time high» for et langløp, sier Alsgaard.

- Når en spesialisert langløper møte en verdenscupløper i et langløp, hvem er best?

- Vasaloppet er sært som løp. Det krever litt annerledes forberedelser. Men Rickardsson kan vinne. Birkebeinerrennet passer allrounderne bedre enn Vasaloppet. Det er teknisk og diagonalgang. Det er benhardt. Det blir spennende, svarer Alsgaard.

Langløpsserien «Ski Classics» starer med en prolog i Livigno 13. desember og avsluttes med Årefjällsloppet i Sverige 28. mars. Det er ni renn i årets «Ski Classics».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder