GULLGUTTENE: Her er stafettlaget som sørget for gull til Norge: Lars Berger (t.v.), Petter Northug jr., Odd-Bjørn Hjelmeset og Eldar Rønning. Foto: Erlend Aas / Scanpix

GULLGUTTENE: Her er stafettlaget som sørget for gull til Norge: Lars Berger (t.v.), Petter Northug jr., Odd-Bjørn Hjelmeset og Eldar Rønning. Foto: Erlend Aas / Scanpix

VM-kongen Lars Berger: - Like artig med dette gullet

SAPPORO (VG Nett) Lars Berger ser ut til å bli VM-kongen i Sapporo.

Klaus Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Berger får med seg to gull hjem til Norge. Det første vant han på 15 km fri teknikk onsdag, og fredag gikk han den tredje etappen på stafetten for de norske gullguttene.

Les alt om stafettgullet og VM på vårSPESIALSIDE

- Dette er like artig som det individuelle gullet. Jeg tror jeg leverte en god etappe, sier Lars Berger beskjedent.

Etappen var strålende. På etappen før hadde Odd Bjørn Hjelmeset ristet av seg tyskerne som Norge fryktet mest på stafetten, og Lars Berger tok på seg oppdraget å øke forspranget.

- Jeg prøvde bare å holde så høy fart som mulig og prøve å få mer på Tyskland, sier Berger.

- Råeste jeg har opplevd

Onsdag hyllet Berger Tobias Angerer som den moralske vinneren på 15 km fri på grunn av forskjellige forhold, men fredag var det ingen tvil om hvem som var raskest.

Berger økte forspranget fra 22 til 38 sekunder til Angerer på sin etappe, og sørget for at Petter Northug jr. slapp å møte Axel Teichmann i spurten om gullet. I stedet stakk Northug jr. fra Anders Södergren fra Sverige og Jevgenij Dementiev fra Russland i et vanvittig rykk som imponerte Berger stort.

- Jeg har aldri opplevd maken til rykk. Det er det råeste jeg har opplevd selv om siste stående skyting er skikkelig rått det også, gliser Berger.

Eldar Rønning gikk den første etappen for Norge.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder