Iversen uenig med trener i vraking: Mener han ikke har underprestert

VIERUMÄKI (VG) Han er en av de best kvalifiserte norske
herreløperne til morgendagens 15 kilometer. Likevel er han vraket. Det skjønner ikke Emil Iversen (25) argumentasjonen for.

  • Mikal Aaserud
  • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over tre år gammel

På VGs spørsmål om hvordan han tar ledelsens vraking, svarer nordtrønderen følgende:

– Nei, det er kjedelig. Jeg har drømt å om gå den distansen lenge.

– Men du sa du ikke ville gå flere skirenn? ville en journalist ha svar på.

– Jeg var litt skuffet da jeg kom i mål på teamsprinten. Om jeg hadde kommet til å gå 15 kilometeren det vet jeg ikke, men jeg hadde ikke fått gått om jeg ville heller, så det er kjipt, sier Iversen.

Les også: Slik forklarer landslagstreneren vrakingen av Iversen

Kvalifisert

Han fikk beskjeden om at han ikke skulle gå morgendagens distanse på søndag, kort tid etter at han falt under lagsprint-konkurransen og bare fikk en fjerdeplass.

Selv om landslagstrener Tor Arne Hetland mener han har valgt de fire rette løperne (Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo) til 15 kilometeren, er Iversen er en av få norske utøvere som kan skilte med pallplassering på samme distanse i verdenscupen denne sesongen.

I finske Ruka før jul ble 25-åringen toer bak Iivo Niskanen, i et løp Martin Johnsrud Sundby kom på tredjeplass. Til sammenligning har Niklas Dyrhaug ingen pallplasseringer i årets verdenscupsesong.

Uenig med treneren

Beskjeden om å bli vraket var tung å få. Han var «utenfor» fra før etter det han hadde opplevd på langrennsstadion tidligere på dagen søndag.

Hetland fortalte overfor mediene tirsdag at i hans øyne, så har Iversen en dalende formkurve, og mente eleven hadde underprestert med tanke på sitt høyeste nivå.

– Jeg hører Tor Arne sier at jeg underpresterer på teamsprint, men hvis man ser på løpet så er jeg ett fall unna å kjempe om VM-gull. Jeg vil ikke si at jeg underpresterer så mye, sier Iversen.

Fått med deg denne? Østberg til idrettspsykolog etter den tunge starten

Saken fortsetter under videovinduet.

Kunne vunnet?

Han mener han er mer enn nok kvalifisert med tanke på det han presterte i konkurransene før VM, og tror at om han hadde vært i form – noe han er usikkert på om han er nå – kunne kjempet om medalje.

– En av de få norske som kunne vunnet rennet, slår han fast.

Sammen med Finn-Hågen Krogh gjorde han unna noen treningsrunder på ski i løypene like utenfor utøverhotellet på den lille plassen Vierumäki 25 minutters kjøring ut av VM-byen Lahti tirsdag formiddag.

Vil hjem raskt

Iversen stilte deretter opp og svarte på alle spørsmål, slik han har gjort hele veien siden lagsprintfadesen søndag.

– Det er blytungt å gå (i løypene) her nå. Jeg blir nok å dra hjem fort nå, sier 25-åringen.

Han mener bestemt at det ikke blir stafett på ham selv fredag om tre dager.

– Jeg drar så fort det lar seg gjøre.

– Hva synes du om at du må bli her?

– Jeg ikke bli her. Det er ingen som stopper meg fysisk. Jeg forstår at han vil ha løpere klar til stafetten. Sykdom kan skje, sier han, og får deretter spørsmål om hvordan han egentlig har det.

– Jeg har det etter forholdene greit, men jeg har mislyktes totalt i mesterskapet. Det er dritkjedelig. Det er tross alt livet mitt og det jeg legger ned all min tid i. Jeg har gjort alt jeg kunne føler jeg. Jeg har gjort jobben som skal til. Jeg lover dere alle at jeg ikke kommer til å gi meg, sier Emil Iversen.

Mer om

  1. Ski-VM
  2. Emil Iversen

Flere artikler

  1. Slik forklarer landslagstreneren vrakingen av Emil Iversen

  2. Emil Iversen vrakes fra VM-laget til 15-kilometeren

  3. Northug om Iversen: – Nå blir det penger på konto og damer på fanget

  4. Northug går disse rennene i NM

  5. Sundby lover Krogh 30 sekunders forsprang ut på sisteetappen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder