TOTALVRAKET: Slik endte Petter Northugs Audi, totalvraket i autovernet på Byåsen i Trondheim grytidlig søndag morgen. Foto: HENRIK SUNDGÅRD/SUNDGÅRD MEDIA

Northugs bil totalvraket i ulykke

En stakk av fra stedet - begge til sykehus

Politiet mistenker promillekjøring

Politiet bekrefter alder på de to i bilen

Northug-manager: - Det er blitt en politisak

TRONDHEIM/OSLO (VG) Audien til Petter Northug (28) kjørte over en rundkjøring, meide ned skilt og endte i autovernet på Byåsen i Trondheim. Northugs manager Are Sørum Langås vil ikke si om skistjernen var med i bilen - men advokaten bekrefter at han har forklart seg for politiet.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Petters bil er innblandet i en trafikkulykke, det kan jeg bekrefte. Han er i dialog med politiet. Det er blitt en politisak. Mer kan jeg ikke si nå, sier manager Are Sørum Langås til VG.

Han vil ikke si noe mer enn at Northug er i dialog med politiet, og opplyser ikke om 28-åringen var med i bilen som sjåfør eller passasjer.

- Det er to mann siktet for promillekjøring. En født i 1986 og en født i 1991. Politiet ble varslet 05.30 og politiet var der kort tid etter, sier krimvaktleder Bård Jacobsen til VG i 15.30-tiden.

Da politiet kom til stedet var én av mennene forsvunnet fra åstedet. Dermed ble det satt i gang en jakt med hundepatruljer for å få tak i den som kan ha sittet bak rattet på skistjernens Audi da den dundret inn i autovernet.

- Det er en som har stukket av, han ble pågrepet på sin bopel, som ligger like ved, sier Jacobsen til VG.

Northugs advokat: - Har forklart seg for politiet

VG har snakket med Petter Northugs advokat, Rasmus Brodtkorb. Han bekrefter at han bistår Northug, men vil ikke kommentere hvorfor.

Han vil heller ikke svare på om Northug var i ulykkesbilen.

- Jeg har arbeidet med Northug gjennom noe tid, så jeg tror det er derfor han har hyret meg. Utover det har jeg ingen kommentarer. Du får ta kontakt med Are Langås, sier advokaten.

- Har Northug vært i avhør?

- Jeg kan bare si at han har forklart seg for politiet, sier Brodtkorb.

Fra sykehus til avhør

Én av de to mennene som var i ulykkesbilen ble avhørt tidligere søndag. Avhøret varte et par timer, og skal ha blitt avlsutttet rundt kl 15.00.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000

Passasjeren skal ha brukket kragebeinet. Vedkommende ble sendt på sykehuset, og har blitt undersøkt på St. Olavs hospital i Trondheim.

- Han som ble skadet, ble dimittert fra St. Olav søndag ettermiddag, og blir avhørt i løpet av søndag kveld, sier Jacobsen til VG.

Jacobsen sier det også vil bli foretatt flere avhør.

- Erkjenner vedkommende som er avhørt straffskyld?

- Jeg ønsker ikke å si noe om det, så lenge den andre personen ikke er avhørt, svarer Jacobsen.

Krimvaktlederen sier videre at politiet ikke har konkludert i spørsmålet om hvem som kjørte bilen.

- Vi vil avhøre begge først, sier han.

Adressa mener å vite at det var personen født i 1986 som var fører av bilen.

Begge siktet

Politiet opplyser at de fikk melding om ulykken i 05.30-tiden i dag tidlig. Kort tid etter var på de på stedet. Da satt en person som var lettere skadet i en bil som hadde kommet til stedet. Den andre personen var ikke der.

VG får opplyst at begge de to i bilen ble sendt til sykehus for en sjekk etter ulykken.

Begge personene i bilen har nå status som siktet i saken. Personen som har sittet i avhør hos politiet tidligere søndag har hatt advokat til stede, opplyser politiet til VG.

VG har tidligere omtalt Northugs sponsoravtale med bilprodusenten Audi og den nye A7 S-line-bilen hans til 1,1 millioner kroner.

SPONSET: Her er Northug avbildet foran sin Audi A7 coupe quattro på Beitostølen i november 2012. Det er denne bilen som nå skal ha vært involvert i ulykken i Trondheim. Foto: GEIR OLSEN

STORE BILDER: Ulykkesstedet rett etter krasjen

Mistenker promille

Kriminalvaktleder Bård Jacobsen ved politiet i Trondheim opplyser til VG at det er omfattende skader på bilen, og at det er tatt blodprøver for å avklare om føreren hadde promille.

- Har bilen hatt høy hastighet?

- Skadene på bilen kan tyde på det. Men det vet vi ikke ennå, sier Jacobsen.

Ulykken fant sted i General Bangs veg i Trondheim, der det er 40-sone og tett bebyggelse.

Frilansfotograf Henrik Sundgård bor i nærheten og kom til stedet kort tid etter politiet. Han anslår at ulykken skjedde like etter klokken 05.30 søndag morgen.

- Da var den skadde personen allerede flyttet over i en annen bil. Han ble så, delvis avkledd på overkroppen, støttet av to ambulansearbeidere inn i den ventende sykebilen, sier Sundgård til VG.

Han vet ikke hvem denne personen var.

Store skader

Bilder fra ulykkesstedet viser at bilen har fått store skader. Fronten av bilen har presset seg under autovernet og revet det delvis ned. Panseret på bilen har åpnet seg.

Bildene tyder også på at passasjersiden av bilen har fått størst skader.

Ifølge politiet har både sjåføren og passasjeren blitt fratatt førerkortet etter krasjen.

- Ja, det blir de all den tid vi har tatt blodprøver for å avklare om det er promillekjøring, sier Jacobsen til VG.

Petter Northug skulle søndag etter planen ha løpt Wings for Life World Run i Stavanger sammen med andre idrettskjendiser som Heidi Weng og Aksel Lund Svindal.

VG får imidlertid opplyst at han skal ha meldt avbud til arrangørene tidligere denne uken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder