Skistyret ombestemte seg - vil ha med Northug videre

GARDERMOEN/OSLO (VG) Skipresident Erik Røste (55) forteller at flertallet i et splittet skistyre har besluttet å tilby Petter Northug (29) den samme avtalen han hadde sist sesong - stikk i strid med det de tidligere har vedtatt.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Langrennskomiteen gis mulighet til å videreføre samarbeidet med Petter Northug. Skisktyret mener det er riktig å videreføre den avtalen vi hadde i fjor. Vi håper at Petter vil være med landslaget, sier Røste på en pressekonferanse i kveld.

Les også: – Petter må få gjøre som han vil

Da hadde skistyret sittet i lange møter om det som har vært en svært betent sak etter at Northug valgte å bryte med landslaget for to år siden.

Røste forteller at det nå skal jobbes med å finne nye modeller for hvordan skilandslagene skal driftes for å unngå at det blir ligende problemstillinger i fremtiden.

ØNSKET MED VIDERE: Flertallet i skistyret vil ha med Petter Northug videre. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

– Det her har ikke vært noen enkel prosess. Beslutningene har ikke vært uproblematiske, men skiskytret står bak dette og vi tror det er den riktige løsningen i en periode der den fremtidige landslagsmodellen skal utredes, sier Røste.

Ikke sikker på Northug-ja

Northug får nå tilbud om å fortsette å representere Norge i verdenscupen selv om han altså står utenfor landslaget. Skiforbundet skal kontakte Northugs team for å få på plass en ny avtale.

– Vi føler oss ikke helt sikre på at Northug sier ja, sier leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad.

Team Northug ønsker nå å gå i dialog med Skiforbundet for å få avklart 29-åringens landslagsfremtid.

– Det er en stund siden vi hadde en dialog med skiforbundet. Men nå ser vi det som naturlig å se om vi kan komme til en langsiktig løsning, sier Northug-manager Are Sørum Langås til VG

– Men er det gitt at det skjer?

– Det er litt for ferskt til at vi kan si noe mer om dette nå. Vi må først sette oss skikkelig inn i saken.

Northug tok fire gull i Falun-VM sist vinter, men har altså de to siste sesongene vært sponset av Coop og driftet sitt eget privatlag.

I april opprettholdt skiskyret vedtaket om at spesialavtalen Northug hadde sist vinter skulle bli en engangsforeteelse, men nå får altså skistjernen tilbud om å fortsette med den samme løsningen én sesong til.

VANSKELIG PROSESS: Skipresident Erik Røste redegjorde for skistyrets vedtak. Her sammen med langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad og generalsekretær Stein Opsal på kveldens pressekonferanse. Foto:Terje Pedersen,NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder