Bjørgen til VG: - Nært på at jeg måtte løfte Heidi med meg over mållinjen

Gull-Weng om tårebildet: - Jeg gikk med dronninga

FALUN (VG) Norges gulljenter må flire når de får se bildet der Marit Bjørgen (34) løfter med seg en gråtende Heidi Weng (23) etter målgang på stafetten.

 • Eirik Borud
 • Mads A. Andersen
 • Håvard Rønning
 • Bjørn S. Delebekk

Artikkelen er over fem år gammel

– Hvis du ser, så ser du jeg prøver å gå en omvei for å komme meg i mål. Det var nært på jeg bare måtte løfte henne med meg over mållinjen, sier Bjørgen til VG.

Allerede før Norges langrennsdronning var i mål på sisteetappen, rant tårene i strie strømmer for Weng. I gledesrusen over det suverene VM-gullet på torsdagens stafett, løp hun mot ankerkvinnen og kastet seg i armene på henne.

Les også: Så langt er Johaug foran Bjørgens gullskjema

Med Bjørgens arm rundt skuldrene, fortsatte tårene å trille.

– Jeg var bare så utrolig glad. Det var så deilig, og jeg fikk en lettet følelse over at det skulle gå så bra. Det var bare så digg å knuse svenskene på hjemmebane, sier Weng.

Var sint

For ett år siden opplevde de norske kvinnene marerittet på OL-stafetten: Hele laget hadde elendige ski og var sjanseløse. Sverige tok gullet. Derfor smakte VM-triumfen ekstra godt for Weng.

Flere ganger etter torsdagens løp i Falun gjentok 23-åringen hvor deilig det var å slå svenskene.

– Heidi var i alle fall sint etter det som skjedde i fjor. Jeg tror hun mente hvert eneste ord, sier Therese Johaug.

De norske gullvinnerne takker de mange landsmennene som hadde funnet veien over grensen og til VM-løypen.

GULLGLIS: Heidi Weng (t.v.) tok et godt tak rundt Therese Johaug under medaljeutdelingen i Falun. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (bak) og Marit Bjørgen (t.h.) ler med. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

– Det føles jo som å gå på hjemmebane med så mange nordmenn som heier oss frem langs løypa. Jeg var veldig rørt. Dette var stort for meg, fortsetter 23-åringen.

– Du har tidligere snakket om hvor stort det er å se Marit vinner. Hvordan var det å vinne sammen?

– Du går med dronninga. Jeg tror Marit var litt nervøs i går kveld, det virket nesten sånn. Jeg var ikke noe nervøs, for jeg visste at hun hadde full kontroll. Dronninga har alltid full kontroll, sier Weng.

Endelig ny triumf

At hun feller tårer er ikke veldig uvanlig: Også etter Tour de Ski på nyåret gråt Weng. Den gangen fordi hun var så glad for at Bjørgen endelig hadde lyktes med å vinne Touren sammenlagt.

– Nå kjenner jeg at jeg er redd for at Marit skal legge opp. Hun er så rå. Jeg gråter ikke fordi jeg gikk dårlig. Det er fordi jeg blir så rørt når noen gjør det bra. Det er så fortjent at Marit vant, sa en tårevåt Weng til NRK.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok VM-gull på sprint for åtte år siden. I dag tok hun endelig et nytt mesterskapsgull.

– Det var litt annerledes for åtte år siden. Da følte jeg at jeg kom litt mer skliende inn i det. Det er mye som har skjedd siden da, og jeg mener jo jeg har blitt en bedre skiløper totalt sett. Det er spesielt å klare å slå seg inn på det norske stafettlaget. Det er ganske mye vanskeligere nå enn i 2007. Det er i alle fall helt sikkert, sier Jacobsen og smiler.

Lørdag er det ny medaljesjanse for langrennskvinnene når 30 km fellesstart i klassisk stil står på programmet i Falun.

Les også

Mer om

 1. Ski-VM
 2. Langrenn

Flere artikler

 1. Her går Weng nesten over streken

 2. Truls Dæhli kommenterer: Det suverene er det normale

 3. Gull-Astrid om fremtiden: - Plutselig er det andre ting jeg får mer lyst til

 4. Tror Stina (22) blir den nye langrennsdronningen

 5. Så langt er Johaug foran Bjørgens gullskjema

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder