HYLLET: Martin Johnsrud Sundby (t.v.) ble tatt imot av sønnen Markus og fans på Gardermoen. Therese Johaug tok seg god tid til å signere autografer. Foto: Camilla Vesteng

Tour-heltene hyllet på Gardermoen

Sundby med lille Markus: - Jeg sov dårlig, for jeg gledet meg sånn til å treffe han her

GARDERMOEN (VG) Tour-vinner Martin Johnsrud Sundby ble hyllet av langrennsløpere fra Røa IL på Gardermoen. Men størst var det å møte sønnen Markus (11 mnd.) igjen.

Publisert:

Like før klokken 16 i ettermiddag landet langrennsløperne på Gardermoen. Langrennsløpere fra Røa IL hadde tatt turen til flyplassen for hylle tour-vinner Martin Johnsrud Sundby. De fleste benyttet også muligheten til å få autografen.

- Jeg hadde ventet å se familien min her, men Røa-løperne var en overraskelse. Jeg er veldig stolt av klubben min, sier Sundby til VG.

Løperne satte seg på flyet fra München i 13-tiden, etter en siste tour-natt på hotell like ved flyplassen.

- Jeg sov dårlig, for jeg gledet meg sånn til å treffe han her igjen, sier Sundby og ser på sønnen som sitter på armen hans og skuer utover folkemendgen på Gardermoen.

Han gleder seg til noen rolige dager hjemme med sønnen Markus og samboeren Marieke Heggeland.

- Jeg er sliten. Mest mentalt, sier Sundby.

MENTALT SLITEN: Martin Johnsrud Sundby skal lade opp med sønnen Markus etter Tour de ski-seieren. Foto: Scanpix


Norsk dominans

Årets Tour de Ski var den åttende i rekken. Norge hadde ingen sammenlagttriumf før de dro til Oberhof 2. juledag. I går var det fem norske løpere på de seks pallplassene. Therese Johaug ble sammen med Sundby historiske som de første norske sammenlagtvinnerne. Chris Jespersen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok 2. plassene, mens Heidi Weng ble nummer tre.

Therese Johaug var også en populær autografskriver. Etter å ha møtt fansen dro hun hjem til Oslo. Om noen dager drar hun hjem til familien i Dalsbygda, hvor hun blir frem til NM starter torsdag neste uke.

- Der er det mye snø, sier Johaug.

Tourvinnerne fikk 630.000 kroner i rene premiepenger.

NM er flyttet fra Molde til Lillehammer på grunn av snømangel.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder