SKUFFET: Niklas Dyrhaug var en skuffet mann etter at skiene brakk to ganger under Tour de Ski i Oberstdorf. Ting har ikke gått på skinner for trønderen denne sesongen.
SKUFFET: Niklas Dyrhaug var en skuffet mann etter at skiene brakk to ganger under Tour de Ski i Oberstdorf. Ting har ikke gått på skinner for trønderen denne sesongen. Foto: Gøran Bohlin / VG

Dyrhaug om nedturen: – Min svakeste sesong på mange år

LANGRENN

LAHTI (VG) Niklas Dyrhaug (30) er revansjelysten etter en sesong han er misfornøyd med.

Publisert:

– Det har ikke vært så bra som jeg håpet på. Det har vært min svakeste sesong på mange år, erkjenner Dyrhaug.

Hans beste resultat denne vinteren er foreløpig sjetteplassen på 15 kilometer klassisk i Lahti. Utenom det har det kun blitt ytterligere én plassering topp ti i internasjonale renn.

Sist vinter leverte han flere renn som holdt til pallen og topp seks.

– Det har sine grunner. Da jeg fikk prolapsen i ryggen i november brukte jeg lang tid på å komme tilbake. Det kom på et uheldig tidspunkt og man blir kraftig satt tilbake. Man bruker ryggen til det meste, forklarer Dyrhaug.

– Kjedelig og frustrerende

Under Tour de Ski knakk han skiene to ganger på ett renn.

– Det er klart det har vært kjedelig og frustrerende denne sesongen. Jeg følte jeg gjorde en veldig god jobb i sommer og høst før ryggproblemene kom. Jeg skal slå hardt tilbake, lover Dyrhaug.

30-åringen mener formen er på bedringens vei.

– Fra midten av januar har jeg følt at ting har vært bra, men da har det nesten ikke vært renn. Jeg håper å gå gode renn på slutten nå, forteller han.

Snart slutt

Neste år er VM i Seefeld det store målet for mannen med to VM-gull på stafett og en VM-bronse på 15 kilometer klassisk.

– Pilen peker rett vei og jeg har egentlig følt meg veldig bra den siste måneden, men det har ikke vært så mange skiløp da. Jeg ladet lenge opp til femmila i OL. Den ble ikke som vi hadde håpet på, sier Dyrhaug og sikter til 13. plassen i Pyeonchang.

Han var ganske fornøyd med sjetteplassen i Finland.

– Det var godt å gå et bra renn.

Emil Iversen og Martin Johnsrud Sundby mener de norske utøverne henger etter de beste løperne i klassisk. Spesielt Iivo Niskanen og Aleksej Poltoranin.

– Vi er distansert av de beste. Vi er et stykke bak, men det er sånn det har vært i klassisk i det siste. Det gir oss en enorm motivasjon til å gjøre en stor jobb der frem mot neste år, sier Sundby.

– Det er bare å erkjenne at to utlendinger er bedre enn samtlige nordmenn. Vi må henge i og studere hva de gjør. For de går veldig fint og fort, uttaler Iversen.

Her kan du lese mer om