Røkke fikk oppreisning av TV 2

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:14

Del saken på:

Lenken er kopiert
LANGRENN

TV 2 har betalt en ukjent sum til den tidligere langrennslegen Kjell Eystein Røkke (69) etter beskyldningene kanalen rettet mot legen i programmet «Rikets tilstand».

Det bekrefter sønnen Gard Tore overfor VG: - Far har fått oppreisning av TV 2. Hvor mange penger det er snakk om, vil jeg ikke kommentere. Vi er blitt enige med TV 2 om å ikke gå ut med noe beløp.

Sammen med tidligere landslagstreneren Inge Bråten møtte han TV 2-sjef Kåre Valebrokk. Etter hva VG får opplyst, hadde ikke partene noen vanskeligheter med å komme til enighet.

- Vi er veldig godt fornøyd med summmen, sier Gard Tore til VG.

Langrennslegen fra 1968 til 1994 ble beskyldt for å ha tatt ut 150 legemidler - hvor ni av disse skulle være dopingmidler - foran Lillehammer-OL. Røkke ble mystifisert og karakterisert som «hemmelighetsfull».

Bekrefter

Konserndirektør i TV 2, Rune Indrøy, bekrefter at partene er kommet til enighet med Røkke, men at han ikke vil kommentere beløpet. - Det har vært et klart ønske fra vår side å få en slutt på denne saken, og vi er glade for at vi kunne møte Røkkes krav.

PS! TV 2 måtte fra før punge ut fem millioner kroner til Idrettsforbundet og Norges Olympiske Komité. Disse pengene skulle brukes til opplysningsarbeid for å rette opp norsk idretts skadde renommé, og til støtte for antidopingarbeidet.

Denne artikkelen handler om