Johan Tjelle (fra venstre) jubler sammen med ankermann Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund etter NM-gullet.
Johan Tjelle (fra venstre) jubler sammen med ankermann Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund etter NM-gullet. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Lyn tok et suverent NM-gull

LANGRENN

LYGNA (VG) Akkurat som i 2016 gikk Lyn inn til NM-gull på stafetten.

Publisert: Oppdatert: 05.02.17 15:05

Det var et sterkt herrefelt til start, med et kobbel av landslagsprofiler blant de de 155 lagene som knivet om å få ta med NM-tittelen hjem til sin klubb.

Avgjørelsen falt sent på andre etappe. Hans Christer Holund stakk fra tetgruppen som telte fire lag, og sendte Simen Hegstad Krüger alene ut på de siste 10 kilometerne.

23-åringen økte ledelsen, og sikret Lyns andre NM-gull på stafett på rad.

De siste hundre meterne av NM 2017 kunne Lyn-løperen smile, vinke og sakke ned på farten uten problemer.

– Da man har så gode gutter på de første etappene og får et så godt utgangspunkt, så må man bare levere varene, smilte Hegstad Krüger til NRK etter NM-gullet.

– Det er ti kilometer så det er bare å gi full gass fra start av. Det var om å gjøre og gi en størst mulig luke til Simen, kommenterte Holund.

Johan Tjelle la grunnlaget for seieren med en solid førsteetappe.

– Det er helt rått. Kuleste dagen jeg har vært med på, sa Tjelle til kanalen.

– Det var bare å begrense tidstapet for meg, gliste unggutten, som vekslet rundt halvminuttet bak ledende Ørn etter den første milen.

Anders Tettli Rennemo gikk Henning Skilag inn til sølv 33,7 sekunder bak vinnerne, mens Håvard Solås Taugbøl spurtet fra Chris Jespersen i kampen om bronsen. Lillehammer var ett minutt og 14 sekunder bak Lyn.

Strindheim, med Lars Ove Aunli og brødrene Tomas og Petter Northug , ble nummer elleve, nesten to og et halvt minutt bak norgesmesterne fra Oslo.

Se også: Kristoffersen sikret NM-gull for Varden Meråker

Store utslag på første etappe

Det var mange lag som hang med i teten ut på den første runden, men etter hvert ble det store avstander. Kjelsås og Voss, anført av henholdsvis Eirik Brandsdal og Sjur Røthe, lå mye i teten og styrte tempoet.

Inn mot veksling satte Mikael Gunnulfsen opp farten og sørget for Ørn IL ledet etter den første etappen.

Voss, Kjelsås og Gran var nære, mens Lyn var rundt halvminuttet bak.

Blant de som tapte mest var en av gullfavorittene, Byåsen, som hadde Didrik Tønseth og Johannes Høsflot Klæbo på de to siste etappene.

Fredrik Riseth - som kom direkte fra gull i U23-VM i USA - fikk imidlertid ikke et drømmeløp, og sendte Tønseth ut over halvannet minutt bak teten.

Se også: Northug med på VM-laget

Lyn tok kommandoen

Holund gikk Lyn raskt tilbake i teten, som lenge bestod av fire lag på andre etappe. Lillehammer Skiklubb, Henning Skilag og Oseberg Skilag i tillegg til Lyn Ski.

Så skrudde Holund opp turboen i et stakeparti før en av løypas tøffe motbakker.

– Det er en gjeng sultne ulver som kommer bak meg, kommenterte ankermann Simen Hegstad Krüger da han så at Holund fikk en luke.

Hegstad Krüger gikk ut 12,6 sekunder foran Henning, 13 sekunder foran Oseberg og 27,6 sekunder foran Tydal.

Håvard Solås Taugbøl gikk ut som sjettemann som Lillehammers ankermann, drøye 25 sekunder bak Lyn.

Den avstanden hadde Hegstad Krüger god kontroll på hele veien.

Lørdag: Sundby vant etter lureløp

Her kan du lese mer om